Analize și opinii

Parcă a înnebunit lumea cu vaccinul ăsta!

Parcă a înnebunit lumea cu vaccinul ăsta. O nebunie totală. Chiar oameni, pe care eu îi consideram normali, au devenit specialiști în vaccinare și țin cu tot dinadinsul să explice ei de ce e bine să te vaccinezi ori de ce nu, ei având tot atâtea cunoștințe despre Immunologie, cât Raluca Țurcan despre înmulțirea râmelor prin procesul de mitoză.
Unii, mai dihai decât alții, au o justificare „superbă”!. Bă ei știu frate, că au nevasta ori soțul doctor?! De parcă, dacă ar fi avut consoarta gropar, ne-ar fi putut spune cu lux de amănunte cum e viața „dincolo”.
Bine și ăștia de trebuia să facă publicitate vaccinului. Le-au dat niște bani la lăutarii din presă și cam asta a fost. Ăia au devenit un fel de talibani ai vaccinării și cu asta, basta. Restul vrăjeală! Și argumente de rahat, precum ăla că „unul nevaccinat poate infecta un vaccinat?!”.
Uite spre exemplu, unul din motivele pentru care lumea nu e interesată de vaccin e pentru că nu există decât gratis.
Dacă ar fi existat, dincolo de varianta de bază și o variantă plătită, cu cristale Swarovski, atunci făceai coadă la model. Adică, o fi vaccinul „superb”, dar dacă are și cristale, ori l-ai făcut alb perlat, ori să fi scos unul cu emblemă de BMW și bonus libertatea de a circula pe linia de tramvai ?! Era cu totul altceva!
În fine, o altă soluție de marketing ar fi fost să deschizi centre de vaccinare în mall-uri. Să vezi atunci. Replici de genul: Ține și mie geanta că mă duc să probez un vaccin! Și după o oră ieșea: Mi-am făcut chiar două. Ai dreq, nu dădeau nici măcar 3!
Adică veniți frate cu argumente solide. Corporatiștilor spuneți-le că are măcar 4 nuclee, precum smartphone-ul din buzunar, la Piți băgați ceva în el să îl faceți roz, la liberali spuneți-le că le activează imunitatea, o face de tablă zincată, la USR-șiști că nu le mai crește păr pe corp, la bicicliști că după vaccinare poate trece traversa strada călare pe bicicletă, că nu îl mai lovește mașina, ori la șoferi spune-le că au discount la benzină. Așa, necointeresați, poate doar președintele, Da-i-ar Cel de Sus ce gândesc eu, să se sacrifice dând exemplu!