Analize și opinii

Sorin Faur: „Părerea mea e că, indiferent cum se va numi, pașaportul de vaccinat antiCovid e o abominație.”

Commuters wearing face masks as a preventive measure walk back home inside Shinagawa Station. The Japanese government has advised residents to avoid crowded places in the evenings due to the increasing numbers of Coronavirus Covid-19 infections after re-opening the economy. Daily life in Tokyo, Japan amid coronavirus crisis - 02 Jul 2020,Image: 539095451, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no
Părerea mea e că, indiferent cum se va numi, pașaportul de vaccinat antiCovid e o abominație. Chiar și numai ideea e o abominație, darămite concretizarea ei.
Cu toate astea întreb: dacă tot se va impune abominația “pașaportului”, de ce n-am discuta despre o certificare de acest tip printr-un test al prezenței anticorpilor ? Imensa majoritate a infectaților a supraviețuit bolii. Din totalul imensei majorității supraviețuitoare, imensa majoritate a dezvoltat anticorpi. Deci numărul imunizaților natural e cu certitudine mai mare decît al celor care au dezvoltat anticorpi prin vaccin. În atare condiții, de ce nu omologăm ca “pașaport” anticorpii, nu cele două injectări, cu atît mai mult cu cît există și niste procente de vaccinați care nu se imunizează? Chiar și dpdv economic o testare repetată de asemenea proporții ar putea fi extrem de rentabilă. Poate chiar mai rentabilă decît vaccinarea.
Și încă niște întrebări, cu preambul.
Preambul.
Din cîte înțeleg, obiectivul experților&autorităților la nivel global este vaccinarea certificată a trei sferturi din populație. Să admitem că acest obiectiv se îndeplinește, ba chiar se depășește. Ne imaginăm, așadar, că un procent de 85% dintre pămînteni se vor fi vaccinat și vor deține pașaport conform.
Întrebări.
Care va fi statutul uman, social, politic, economic etc. al celor 15-25 de procente care, din varii motive, nu se vor vaccina? Rezervații? Izolare cu zidire în propriile locuințe? La ce distanță de vaccinați vor avea nevaccinații dreptul să respire în aer liber?
Autor: Sorin Faur

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • …”La ce distanță de vaccinați vor avea nevaccinații dreptul să respire în aer liber?” …ma intreb: VOR AVEA VOIE SA RESPIRE?

  • Si de cand conteaza parerea dumitale chiar daca-i corecta ? Te ia cineva in seama , poporul roman { astia care mai sant in Romania } al ia cineva in considerare pe el si necazurile lui ?

  • Practic, cu acest pasaport Covid s-a terminat cu atat de mult trambitzata libertate de miscare din UE pt cei nevaccinati, care vor fi destui(eu estimez in jur de 45-50% la nivelul intregii UE)! Cum se terminase demult si cu mult trambitzata „Unitate in Diversitate”, care a devenit doar o „Unitate in Ateism si Neomarxism””, nu mai vad nici un rost ca aceasta Infectie neomarxista, numita UE sa-si continue existenta mizerabila, revenindu-se la situatia de dinainte, cu state nationale, mai mult sau mai putin suverane! !