Analize și opinii

Dr. Adina Alberts: „M-am bucurat când am aflat că Rusia a autorizat și cel de-al treilea vaccin al său”

M-am bucurat când am aflat că Rusia a autorizat și cel de-al treilea vaccin al său. Sincer nu am crezut că mă voi bucura așa de tare de vreo realizare a rușilor, vreodată…. Dar iată că mi s-a întâmplat.
Vaccinul CoviVac este un vaccin obținut utilizând Sars-Cov2 în totalitatea sa, virusul este atenuat, și este inhibată și capacitatea sa de a se multiplica, deci nu poate produce boala. Beneficiile nete pe care le are utilizarea CoviVac vizavi de vaccinurile ARN mesager existente în acest moment “pe piața” din România, iată-le enumerate mai jos:
1. CoviVac utilizează virusul în totalitatea sa, astfel că răspunsul imun care se obține este plurivalent, protecția fiind net superioară pentru orice mutație ar fi suferit Sars-Cov 2 până acum, sau pentru cele pe care le va suferi în viitor.
2. Tehnologia prin care s-a obținut CoviVac este una clasică, foarte cunoscută și pentru care există experiență de mai bine de un secol.
3. Riscul de apariție a reacțiilor adverse la distanță, risc incriminat la utilizarea vaccinurilor ARN mesager, este aproape nul.
4. Disponibilitatea noastră, a tuturor, de a ne vaccina cu un produs obținut într-o maniera clasică despre care lumea medicală cunoaște aproape tot, este mult mai mare, astfel că o campanie de vaccinare care s-ar baza și pe administrarea unor astfel de vaccinuri, ar avansa mult mai rapid.
În acest moment, în lume există 5 vaccinuri obținute prin metoda clasică sau prin tehnologii derivate ale metodei clasice, după cum urmează:
– Sinopharm, China, vaccinul Vero, virus inactivat;
– Sinovac, China, virus inactivat, căzut în desuetudine datorită eficienței reduse, sub 50%;
– Bharat Biotech, India, virus întreg inactivat, avizat și utilizat pe scară largă în India, de curand Brazilia a comandat 20 milioane de doze;
-EpiVacCorona, Rusia, folosește o înlănțuire de proteine denumite peptide, care sunt obținute sintetic, copii exacte ale celor virale;
– CoviVac, Rusia, virus întreg inactivat.
Autor:  Dr Adina Alberts

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Nu sunt antivaccin!Dar sunt absolut împotriva vaccinurilor occidentale!Am mai spus-o si o repet!Nu ma vaccinez pentru ca nu am încredere în vaccinurile produse de occident.De fapt nu am încredere în nimic ce este conceput, fabricat sau produs de occidentali pentru ca nu au principii,onoare sau moralitate!Pentru ei conteaza doar banul si profitul cu orice pret chear calcînd pe cadavre,la propriu! Rusii sunt exact contrariul occidentalilor ,motiv pentru care au încrederea mea deplina!Da as avea curaj sa ma vacconez cu un vaccin produs de Rusia!Dar as fi si mai multumita si mai îcrezatoare daca am avea propriul nostru vaccin produs de Institutul Cantacuzino,care în socialism a produs cele mai bune vaccinuri si medicamente di Europa,vaccinuri care au eradicate multe boli grave si aproape toate bolile copilariei!