Analize și opinii

Semnalmentele votantului de dreapta în România 2016

E timpul să facem o nouă retrospectivă. Vin alegerile parlamentare, partidele se agită ba să-și mențină publicul ba să capteze nehotărâți. Astfel, începe lupta unor ideologii. Ceva complex, poziționare pe eșichierul politic, politici economice de stânga sau de dreapta, viziuni legate de politica externă, planuri despre rolul nostru în UE și NATO și nu în ultimul rând luări de poziție pe subiecte de interes general, cum ar fi calota glaciară sau găurile de ozon.

nicusor-dan-usr-nu-va-face-alianta-cu-niciun-partid-405714

Cam așa se întâmplă în orice țară democratică sau care mimează democrația, deci nu trebuie să ne simțim speciali, România se încadrează și ea aici.

Dacă vrei să fii de dreapta, acum ai două variante

Peisajul politic românesc a primit de curând un nou membru: pe lângă deja tradiționalele PSD și PNL a apărut USR. Un partid care se vrea o alternativă la clasa politică coruptă și învechită. Au trecut mai bine 25 de ani de la Revoluție, ne-am făcut mari, nu mai credem în povești, deși narațiunea lui Nicușor Dan sună tentant pentru mulți.

Astfel, dreapta românească are o alternativă: pe lângă deja demodatul PDL-PNL, acum poți vota și USR. Deși aceste două partide practic își canibalizează electoratul, ele au discursuri apropiate. Nu au proiecte, mizând pe votul emoțional, iar sloganul care merge mereu în România este ”jos comunisul” și ”PSD e corupt”.

Votantul ”de dreapta”

În contextul politic actual, dintre păreologii de la TV dar și printre cei din multinaționale și scara blocului, se ramercă votantul ”de dreapta”.

  • Votantul de dreapta, deși poate părea suspect, nu are ideologie politică. Este în general anti-PSD.
  • Votantul de dreapta se vrea intelectual dar este în genere un pseudo-intelectual.
  • Pe votantul de dreapta îl deranjează pomenile electorale ale PSD dar se bucură atunci când le primește.
  • Votantul de dreapta este adeptul capitalismului sălbatic și al economiei de piață, dar el este bugetar.
  • Votantul de dreapta este prins între deschiderea partidelor (M10 și USR) spre ”valorile europene” reprezentate de mișcarea LGBT și comunitate în care trăiește.
  • Aplecarea spre educație și cultură a votantului de dreapta este egalată doar de ipocrizia sa: Ponta a plagiat și trebuie să plece, Koveși în schimb este un bun național.
  • Să rămânem în sfera culturii. Votantul de dreapta îi divinizează pe Pleșu și Liiceanu. Pe Liiceanu îl știe de la TV sau din Revista 22, dar nu a citit ”Jurnalul de la Păltiniș” iar pe Pleșu din Adevărul că Dilema Veche e prea mainstream.
  • Votantul de dreapta a fost băsist apoi a fost iohanist și acum îi place Cioloș dar în sufletul lui își dorește și la PNL un Ponta sau măcar un Dragnea.
  • În final, votantul de dreapta votează orice altceva în afară de PSD pentru că votantul de dreaptă nu are nevoi sau crezuri liberale el are un retard care se declanșează când vede roșu indiferent de program sau politicile aplicate.

Am prezentat doar câteva din semnalmentele ”votantului de dreapta”. Ele se vor acutiza pe măsură ce se apropie alegerile iar argumentele lor lătrate se vor auzi mult mai des în mass-media, social media și locurile publice.

Autor: Alexandru David

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • USR, un partid care se vrea o alternativa la clasa politica corupta si invechita si, o secventa TV care vorbeste de la sine: Domnul Nicusor Dan, in adapostul oamenilor strazii, umbland o noapte-ntreaga prin canalizare, insotit de o personalitate pe care cu scuzele de rigoare, nu i-am retinut numele, un gest extrem intr-un moment extrem: campania de strangere de semnaturi pt alegerile parlamentare. O altfel de politica facuta la propriu din subteran ( da pan’ acu, unde ma rog ati stat de n-ati vazut?!), adancurile din care si-au exprimat impotrivirea in CGCB ref la atrib fonduri in vederea continuarii lucrarilor la Catedrala Mantuirii Neamului, omenesc, mantuirea noastra a tuturor buni si rai peste care in egala masura coboara razele soarelui, ploaia, mila, indurarea, iertarea si harul ceresc, aceiasi care cu zambetul pe buze, de notorietate cel al Clotildei, au supervizat charismatic pe-o geanta cu arginti, lucrarile la autostrada in dosarul Bechtel-de negasit momentan prin sertare, care decid apa si caldura bucurestenilor, investitiile, zilele noastre = o altfel de politica, de “tras tara de tot pe dreapta”, politica cui?! Frumos ne-ar sade, sa nu mai umblam prin subterane, neam de neam!

  • H2O – Clocotilda, Caldura – Neicusoru’, Politica strutului, Ideologia globalista.
    Trai nineaca pi kapu lu $o ro$!

    Vivat, Cumintii Pamantului!