Analize și opinii

Scholz: „Germania poate oferi garanții de securitate Ucrainei, dar nu vor corespunde Articolului 5 al tratatului NATO.”

Scholz: „Germania poate oferi garanții de securitate Ucrainei, dar nu vor corespunde Articolului 5 al tratatului NATO.”
Statele Unite, Marea Britanie, Germania şi Franţa analizează posibilităţi de a oferi garanţii de securitate Ucrainei în viitor, în contextul eforturilor pentru a ajunge la O SOLUTIE NEGOCIATĂ de încetare a conflictului militar cu Rusia.
Este „clar” că garanţiile de securitate pentru Ucraina „nu vor corespunde Articolului 5 al Tratatului NATO”, care prevede apărarea colectivă, a declarat Olaf Scholz, potrivit site-ului Politico.eu.
Ce spune ăsta? Că oferă garanții de securitate dar nu vor activa articolul 5? Adică, nu se vor băga în război de dragul Ucrainei.
Voi vă dați seama cât cinism este aici? Ei, criminalii, „analizează posibilități de a oferi garanţii de securitate Ucrainei în viitor, în contextul eforturilor pentru a ajunge la O SOLUTIE NEGOCIATĂ de încetare a conflictului militar cu Rusia.”
Adică vorbesc acum despre o „SOLUȚIE NEGOCIATĂ de încetare a conflictului militar cu Rusia”. După ce Ucraina a fost făcută praf. Și a pierdut teritorii. De la început nu era bine să se negocieze. Au înarmat-o timp de 8 ani să bombardeze Donbasul. Ca să-l piardă acum.
Ce-am spus eu? Am spus că Germania și Franța, țări naționaliste, nu vor accepta să intre în faliment din cauza Ucrainei? Că vor ceda? Am spus. Am spus că doar noi și alți dobitoci nu mai punem preț pe nationalism? Că mergem orbește înainte, că noi suntem mai întâi europeni și abia apoi români?
E, uite, Germania și Franța sunt europene atâta timp cât beneficiază de pe urma UE. Dar nu-și vor băga niciodată țările în faliment de dragul UE. Sau al Ucrainei. Sunt deștepți.
Ce râde Putin de ei acuuuum…! O adunătură de lepre! Pleci cu ei la drum și te lasă de izbeliște. România o înțelege ceva din asta? Că mâine poate fi lăsată ea cu kurul în baltă. Hehe…! Politica nu e pentru oricine.

Autor: Angelo Davidescu