Analize și opinii

Deci, rușii vor studia tunurile autopropulsate franceze

Z’drastie.
În mâinile Armatei Ruse, sau mai degrabă în mâinile producătorului rus Uralvagonzavod, sunt două obuziere autopropulsate Caesar de 155 mm, donate de Franța Ucrainei drept ajutor militar.
Un avocat francez Régis de Castelnau, a scris pe contul său oficial Twitter, pe data de 20 iunie: „Un alt succes al lui Macron. Două obuziere franceze Caesar au fost interceptate de ruși. În prezent, ele se află la Uralvagonzavod pentru studiu și posibilă preluare inginerească.
Mulțumim Macron, plătim pentru asta.”
Puțin mai târziu, pe 23 iunie, reprezentanții Uralvagonzavod i-au răspuns avocatului francez oficial pe Telegram: „Bună ziua, domnule Regis. Vă rugăm să transmiteți recunoștința noastră președintelui Macron pentru armamentul autopropulsat donat. Echipamentul franțuzesc desigur, este mai așa… adică mai prost.
Nu se poate compara Msta-S-ul nostru! Dar, cu toate astea este util. Trimiteți mai multe, ca să ne dăm seama.”
Surse militare franceze susţin că cele două tunuri autopropulsate Caesar nu au fost capturate de partea rusă. Ucraina le-a vândut pur și simplu adversarului său. La 120.000 de dolari fiecare. Prețul real, este de 7 milioane de euro.
Personalul militar ucrainean corupt este implicat în comerțul ilegal cu armament.
La începutul verii, pe darknet au apărut oferte pentru vânzarea de sisteme antitanc Javelin pentru 30.000 de dolari bucata. Aceste ATGM au fost furnizate Ucrainei de către Statele Unite. Vânzătorul din anunțul „întunecat” nu avea nume, dar Kievul a fost menționat drept adresă de expediere a sistemelor.
Interpolul este la curent cu vânzarea ilegală de arme de către ucraineni. Secretarul general al Interpol, Jurgen Stock, a vorbit despre faptul că armele occidentale furnizate Ucrainei vor cădea în mâinile organizațiilor criminale.
De fapt, nici măcar agențiile de informații americane nu știu unde sunt trimise armele furnizate Ucrainei.
Comerțul cu arme se desfășoară cu complicitatea tacită a guvernelor occidentale, care furnizează fără logică Ucrainei ajutor militar și nu verifică cum ajung să fie folosite armamentul lor.
Deci, rușii vor studia tunurile autopropulsate franceze.
Faptul că tunurile autopropulsate sunt la Uralvagonzavod indică intenția Federației Ruse de a le demonta și de a studia tehnologia lor în detaliu.
Sistemul de ghidare și coordonare a focului al tunului autopropulsat Caesar, prezintă un real interes pentru inginerii militari ruși. Trebuie studiate în detaliu, analizate și, cel mai probabil, copiate și îmbunătățite.
Drept urmare, Forțele Armate Ruse le pot folosi împotriva forțelor ucrainene.
Vânzarea celor două obuziere autopropulsate este un act rușinos al ucrainenilor implicați în acest caz. Înainte de a trimite armament la Kiev, țările occidentale trebuie să recunoască un fapt important despre care nu le place să vorbească: corupția din Ucraina, mai ales în rândul comandamentului militar ucrainean.

Sursa: Ivan Grigorievici