Analize și opinii

Oameni buni, salvați balenele albastre, dar omorâți copiii!?

Charlie Gard este un bebeluș de 10 luni pe care statul l-a condamnat la moarte.Micuțul suferă de depletie mitocondrială, o maladie genetică rară: în lume există doar 16 cazuri. Spre disperarea părinților, acum trei luni, conducerea Great Ormond Street Hospital (GOSH), clinica londoneză unde se află internat copilul, decide că nu se mai poate face nimic pentru el și trebuie deconectat de la aparate. Chris Gard și Connie Yates solicită să-și poată transfera fiul la o clinică din America, unde este folosită o terapie revoluționară, sperând că aceasta i-ar putea oferi o șansă cât de mică lui Charlie.

Stupoare: GOSH refuză să „elibereze” bebelușul, motivând că acesta are „dreptul de a muri cu demnitate”! Urmează trei luni de procese, în care părinții încearcă să-și scoată copilul din ghearele sistemului britanic. Trei instanțe diferite se pronunță în sprijinul deciziei spitalului, inclusiv Curtea Supremă, repetând: Charlie are „dreptul de a muri cu demnitate”.

Or, spitalul britanic susține că terapia practicată de echipa de medici americani este una „experimentală”. Mai bine o moarte „cu demnitate” decât una „experimentală”.

Chris și Connie nu se lasă și fac plângere la CEDO. Între timp, tragedia lor emoționează o lume întreagă. Se strâng 1,3 milioane de lire sterline pentru transportul și tratamentul în America. Statul britanic nu trebuie să scoată un penny din buget pentru tratarea micului său cetățean.

Marțea trecută, CEDO a dat și ea verdictul: „sprijină în conținut punctul de vedere al instanțelor britanice și consideră cererea părinților) inadmisibilă”.

GOSH a fixat pentru vinerea trecută deconectarea de la aparate a sărmanului Charlie. Chris și Connie fac o nouă încercare, solicitând să-și ia bebelușul pentru a-l duce să moară acasă, promițând că banii strânși din cheta publică vor fi donați în scopuri caritabile.

Spitalul refuză și asta: moartea acasă nu este la fel de demnă ca la Great Ormond Street! 

Mama micuțului postează pe Facebook un mesaj sfâșietor: „Nu ni se permite să alegem dacă fiul nostru să trăiască sau nu și nu ni se permite să alegem când și unde să moară”.

Sub presiunea opiniei publice, GOSH acceptă să amâne „debranșarea”, fără a preciza totuși un termen.

Tortura incertitudinii este cumplită pentru Chris și Connie. Moartea de stat poate lovi oricând.

Papa transmite un mesaj în care arată că „ar trebui să se țină seama de dorința părinților”.

A doua zi, Donald Trump sare și el: „Dacă putem să ajutăm cu ceva, am fi încântați să o facem”. Apar informații că administrația americană ține legătura cu părinții, dar Trump personal se abține, pentru a evita să irite Londra. Efectul Trump se face simțit rapid: echipa de medici americani se oferă să-l trateze gratis pe Charlie.

O altă informație bombă: americanul Art Estopinan afirmă că, în 2011, i s-a spus că fiul său, având o maladie asemănătoare cu a lui Charlie, mai are de trăit doar două luni. Or, micul Estopinan are acum șase ani și, deși în scaun cu rotile, duce o viață decentă în mijlocul familiei sale. El a fost tratat de aceeași echipă de medici americani, unde Chris și Connie vor să-l ducă pe Charlie.

Într-o emisiune televizată, Estopinan a declarat: „Dacă am fi trăit în Marea Britanie, fiul meu ar fi fost mort. Ce drept aveți să vă jucați de-a Dumnezeu?” 

Cazul micului Charlie este simptomatic pentru mentalitatea de vechil pe care statul progresist o manifestă față de cetățenii „săi”. Nu se mai mulțumește să reglementeze cele câteva domenii, unde autoritatea sa ar fi strict necesară – apărare, ordine publică, diplomație – ci urmărește să controleze traiul oamenilor în toate aspectele lui, până în cele mai mărunte detalii.

După Războiul Rece, lipsa inamicului comunist, care îi menținea vigilent sistemul imunitar, a dus la infestarea cu marxism a statului occidental până în măduva oaselor. Modelul de societate către care ne îndreptăm este unul de cea mai pură esență totalitară, în care statul dobândește drept de viață și de moarte asupra supușilor. 

Articolul poate fi citit în continuare aici.

Autor: Adrian Patrusca

Sursa: Evenimentul zilei

 

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Toti Sfintii din ceruri cu toti ingerii si intregul cer se bucura cand se naste un copil. Trebuie sa fim constienti ca Dumnezeu niciodata nu va permite sa se nasca un copil fara a avea asigurata bucatica lui de paine, de rugaciune, destin, talant, minune, scanteie divina, parinti. Dorinta parintilor! Primordiala, ancestrala, sacra. Lectia de viata. Charlie, lectia noastra, a tuturor, de oriunde si oricati suntem in acelasi gand bun, pur, rafinat, elevat. “Gandul este un miracol al viului. Se afla ca probabilitate, la un alt nivel de organizare a materiei, guvernat de energii si viteze de propagare corpusculara ce sfideaza legile fizii actuale.” (Vasile Rudan)
    Multumind celor care au donat, mama a spus: “Charlie va muri stiind ca a fost iubit de mii de oameni. Va multumesc pt. tot sprijinul dvs.” Mii de oameni, mii de ganduri, mii de ingeri.
    Terapia bypass nucleozidica ar putea teoretic sa repare ADN-ul mitocondrial al lui Charlie si sa-l ajute sa sintetizeze din nou, oferindu-i compusii naturali pe care corpul lui nu ii poate produce urmare a depletiei mitocondriale, tulburare care determina tesuturile afectate sa sufere de un dezechilibru energetic, mitocondria fiind organitul celular comun responsabil de producerea energiei celulare, enzima oxidoreducatoare, uzina energogenetica a organismului.
    Pe masura ce vom renunta la iluzia ca suntem despartiti de Dumnezeu/Creator, vom intelege ca toti suntem UNU si in acest Unu intra nu numai lumea noastra DAR si toate lumile universului si insusi Creatorul nostru din fiinta caruia ne-am format toti. Gand la gand cu bucurie, lumina din lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat pt. sufletul bebelusului, al parintilor, medicilor, oamenilor de pretutindeni. Doamne, faca-se VOIA TA CEA PREAINALTA!