Analize și opinii

Nichita Danilov: „Cercul trebuie spart. Și liderii înlocuți, unul câte unul, altfel va veni dezastrul”

Imaginea marilor lideri ai lumii ce se întâlnesc din ce în ce mai des la diferite forumuri internațională a devenit virală. Vedem aceiași oameni, discutând, ori în cadrul uneori reuniuni, ori singuri între ei, cum s-a întâmplat recent, străjuiți în fundal de crestele Munților Albi peste care au trecut soldații lui Hannibal, dar și cei ai lui Napoleon Bonaparte. Fundalul acesta rece ar trebui să le dea de gândit. Oare ce-și spun oamenii aceștia care se întâlnesc atât de des? Nu se plictisesc unii de alții? Se cunosc între ei ca niște cai breji.
Semnalele pe care ni le transmit în ultima vreme sunt din ce în ce mai îngrijorătoare, iar măsurile pe care le iau deteriorează atmosfera din Europa și în loc să aducă bunăstare, aduc doar inflație, sărăcie și teamă…
Întrunirile acestea par să fi intrat în impas și asta datorită faptului că liderii mari ai lumii au devenit prizonierii propriilor lor opinii , învârtindu-se în jurul propriilor lor cozi.
Discuțiile au loc în cadrul unui cerc vicios. Aceleași subiecte sunt tratate de fiecare dată în aceiași cheie. Gândirea lor scolastică îi îndepărtează din ce în ce mai mult de lume; ei nu par să fie preocupați de soarta popoarelor pe care îi conduc, nici de legile economice pe care le ignoră sau le strivesc pur și simplu în picioare prin deciziile pe care le adoptă; ei sunt preocupați să clădească o lume după chipul și asemănarea lor și după interesele unui grup de oameni ce-i manipulează de undeva dintr-un colț de umbră.
Se simte nevoie de schimbare. Rutina e prea mare.
Cercul trebuie spart. Și liderii înlocuți, unul câte unul, altfel va veni dezastrul.

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu