Analize și opinii

Mirel Palada: „Pandemia Covid este un pretext excelent pentru îngrădirea libertăților și erodarea democrației”

V-am spus-o și anul trecut, v-o spun și acum. Pandemia Covid va ma dura un an. Cel puțin un an. Indiferent de propaganda care încearcă să ne adoarmă fricile, că acuș-acuș e gata.
V-am mai spus-o, v-o mai spun și acum. Pandemia Covid este un pretext excelent pentru îngrădirea libertăților și erodarea democrației, transformarea statului într-un behemot autoritarian. Libertatea de expresie? Un fleac. Un moft. Avem stare de alertă. Abuzurile autorităților? Un fleac. Un moft. Avem stare de alertă. Libertatea de mișcare? Uitați de ea. Avem stare de alertă. Libertatea de acțiune? Un fleac. Un moft. Stați în cotețele voastre. E stare de alertă.
Starea de alertă va fi prelungită de la o lună la alta, în mod viclean, parșiv, pînă o s-o considerăm noua normalitate. Va fi o stare de alertă constantă, pe termen indefinit, exact ca în 1984. În spatele acestui paravan, abuzuri uriașe au fost, sînt și vor fi în continuare comise. Bani. Influență. Abuzuri. Nimeni nu va îndrăzni să zică nimic. E stare de alertă. Ne mănîncă de vii Covid-ul și mai ales poliția gîndirii dacă îndrăznim să spunem ceva.
V-am mai spus-o, v-o spun și acum. În curînd vor introduce pașapoartele Covid. Lumea va fi împărțită în cetățeni mai egali decît alții și cetățeni mai căței, mai proști, mai slugi, mai sclavi.
O să vă placă. Doamne, ce-o să vă placă.
Vorbim la anu’, pe vremea asta, să vă jupuiți pielea de pe ochi la profețiile lu’ Palada. Pînă atunci, o s-o ținem din criză în criză, din valul trei în valul patru în valul paișpe. În curînd pe micile ecrane, următoarea izolare, următoarea sperietură. În maxim două săptămîni. Și pe urmă să vedeți la toamnă, prin noiembrie, cum înflorește din nou.
V-am mai spus-o. V-o spun și acum. Nu mă credeți.
Problema voastră. Ghinion.
PS: A, era să uit. Neapărat să purtați masca. Peste tot. Și în coșciug. Pentru că o veți purta toată viața de acum încolo. Get used. Noua normalitate. Botnița vizibilă. Să nu care cumva să fiți liberi și să o dați jos, că e vai de capu’ vostru. De-abia așteaptă Poliția să vă salte, Poliția Gîndirii să vă demonizeze. Trebuie să fie un marker vizibil al conformismului și slugărelii. Hai, respirați adînc. I like the smell of mask in the morning. It smells like slavery.

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • …ma tot intreb, de cind a aparut covidu’ si s-a impus masca, de o chestie… ”inainte”, in pauzele publicitare de la tv, exista o prezenta masiva a producatorilor, distribuitorilor de produse de ”impopotonare”… ma rog, cosmetice… acu’? nika… si vorba aia, erau brand- uri de brand-uri… acu’? seceta… medicamente, medicamente… bigpharma, victorie covirsitoare… si ”pupezele” cu mascara, cu ”procedurile” nesfirsite devenite inutile, mascate fiind de masti, ce se fac? ca unele erau dependente… cyborg-ii umani, tunati, injectati, modificati si ”tencuiti” in layer-e succesive boituri, ce se fac acum din cauza mastii? la armada aceea de VIP-e s-a gindit cineva? la sufletu’ lor? la ”capritele” dornice de ”viata”? la molestarile psihologice pe care le sufera in extraordinarele lor existente? e ”bad” cu mastile astea… e bad de tot…

  • Pai cu parlamentarii pe care-i avem si mai ales cu ” opozitia ” , la ce putem sa ne-asteptam ? Pana si acele mitinguri ale sidicatelor , ale oamenilor nemultumiti de modul defectuos in care este condusa tara plus inghetarea veniturilor { in cazul pensionarilor de-a dreptul criminala } chestia cu pandemie este manushe pentru guvernanti : mitinguri cu…maxim 100 de insi , asta-i o gluma proasta !

  • Atat timp cat oamenii stau în casa, pandemia va continua tot înainte, libertățile noastre vor dispărea una câte una, tara va fi vanduta bucata cu bucata (ad literam și prin împrumuturi la FMI și BCE imposibil de plătit și înrăutățirea rating ului de credit pana la scoaterea coloniei numita România pe piața, ca și Ciprul). Stați în casa pentru ca va pasa.