Analize și opinii

Mirel Palada: „Măi tefeleilor, dacă tot vreți voi o țară ca afară, aflați că în orice țară ca afară copiatul la examen fix așa se pedepsește: prin exmatriculare.”

Vrem o țară ca afară, clamează tefeleii cu ochii bulbucați în cap de ură și de indignare. Să moară corupții! Vrem ordine, reguli, disciplină, transparență! Străinii ne sînt superiori, trebuie să ne luăm după ei!
Și pe urmă a venit examenul. Și i-a prins că au furat la examen. Și i-au dat afară. I-au exmatriculat.
Ai dă capu meu, ce-au mai început dintr-o dată tefeleii noștri deontologi să mai urle. Ca din gură de șarpe. E o atitudine crudă și răzbunătoare! E o pedeapsă de tip “execuție publică” și de tip “rămășiță medievală”! Săriți, ne omoară! Nimeni altcineva decît organizația USR Tineret a sărit să ia apărarea corupților și penalilor și hoților.
Măi tefeleilor, dacă tot vreți voi o țară ca afară, aflați că în orice țară ca afară copiatul la examen fix așa se pedepsește: prin exmatriculare. În orice țară ca afară, regulile anti-copiat sînt mult mai dure decît în sărăcia asta a noastră de învățămînt universitar mediocru.
Orice țară ca afară îi execută public pe cei care îndrăznesc să copieze. Îi exmatriculează, îi tăvălește medieval pe penali, ca în orice regim absolut sau teocratic. Pentru că în orice țară ca afară, spre deosebire de România, chiar este dictatură. Chiar este teocrație. E dictatura regulii. E teocrația meritului intelectual. Ești bun, ești recompensat. Copiezi, ai zburat.
Drept pentru care, tefeleii mei deontologi doar pe hîrtie, serviți și voi un pic de țară ca afară. Beți încet, căci conține apucături medievale: îi exmatriculează pe hoți din facultăți.
Ghinion.

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Sa moara toti coruptii cum vor astia de la usrplus. Asa vom scapa de hoti si corupti.