Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Nu înțeleg de unde a venit creșterea aia din trimestrul IV 2020. Care au fost motoarele?

Sigur n-ați uitat. Dar repet, pentru mine mai mult: sunt prost! De asta nu înțeleg de unde a venit creșterea aia din trimestrul IV 2020. Care au fost ”motoarele? Din motive de schimbare de administrații locale, ca urmare a alegerilor locale, multe investiții din teritoriu, dar și din București, au fost blocate. Deci?
Atunci a fost agricultura. Dar, stai! A fost secetă, pierderi mari de recoltă, irigații, canci! Deficitul extern pe partea legume-fructe-carne-lapte, brânză-ouă a crescut ca Făt Frumos!
Industria? Poate. Dar care anume, că nucleul dur al aparatului productiv, sectorul auto, a dus-o greu, greu-greu. O fi extracția resurselor? Care, că din Marea Neagră n-am extras nici măcar cât o bășină de țânțar!
Serviciile? Care, că în afară de serviciile secrete, care prosperă, și pe aici e tristețe. Poate a crescut ceva prin zona de tip Glovo, livrări la domiciliu. Dar începuse criza de încredere, deci lumea punea de o parte, de frică de mai rău. Și mai răul a venit.
Consumul? Care consum? Cumpărările de autoturisme au scăzut cu 40%. Multe flote au rămas cu ce aveau. Lucratul de acasă a afectat piața de birouri. Și tot așa. Să mai vorbesc de HoReCa?
Atunci de unde, mă, de unde? Pe bune, nu pe mânăriile ălora de la MF și de INS!
PS: Banca Națională a României mai există? sau dacă nu mai există Ciuma Roșie gata, și-a pierdut obiectul muncii cu propaganda?