Analize și opinii

Cristian Moisoiu: „Cum sa limitezi libera circulație pe o cauză care nu constituie obligație?”

Ideea nu că e foarte proastă, dar este o discriminare și o încălcare gravă a libertății de circulație. UE pur și simplu aruncă la coș parte din valorile fundamentale.
Cum să limitezi libera circulație câtă vreme tu nu asiguri vaccinuri suficiente pt toți oamenii, înainte să începi să limitezi drepturi și să faci segregare?
Cum sa limitezi libera circulație pe o cauză care nu constituie obligație?
Vaccinul este un produs pe care alegi să îl faci pentru sănătatea individuală. El nu se repercutează asupra celorlalți. Tu riști să te îmbolnăvești dacă nu îl faci și nu transmiți virozele decât celor neimunizați. Cum poate fi asta o condiție de liberă circulație? Din moment ce presupun că vaccinul rezolvă imunizarea celorlalți, într-o țară X, de ce îl marginalizez pe cel din țara Y care își asumă riscul de sănătate pentru el? Dacă toți cei din țara X sunt imunizați, de ce e discriminat cetățeanul din țara Y?
Ce se va întâmpla cu cei care nu pot să se vaccineze din motive alergice, boli cronice, alte probleme, le este restrâns dreptul de a circula liber pentru totdeauna?
Sunt țări care nu vor să redeschidă granițele până la imunizare. Foarte bine, sa rămână închise și izolate, este alegerea lor, dar nu poți impune la nivel de Uniune ca cetățenii să fie discriminați și segregați.
Apoi, odată făcut acest pașaport de vaccinare, el nu va deveni general și obligatoriu? Poate să spună cineva că e o măsură tranzitorie? Nu, discriminarea și segregarea medicală se vor generaliza, vor deveni regulă, ceea ce reprezintă pur totalitarism.

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Practic, cu acest pasaport Covid s-a terminat cu atat de mult trambitzata libertate de miscare din UE pt cei nevaccinati, care vor fi destui(eu estimez in jur de 45-50% la nivelul intregii UE)! Cum se terminase demult si cu mult trambitzata „Unitate in Diversitate”, care a devenit doar o „Unitate in Ateism si Neomarxism””, nu mai vad nici un rost ca aceasta Toxiinfectie neomarxista, numita UE sa-si continue existenta mizerabila, revenindu-se la situatia de dinainte, cu state nationale, mai mult sau mai putin suverane! !