Analize și opinii

Luminita Arhire: UN MENIU ALES PENTRU RAREȘ BOGDAN

MOTTO: „Este informația momentului! Europarlamentarul Rareș Bogdan va fi responsabil cu comunicarea în campania electorală pentru Primăria Capitalei, pentru fotoliul căreia Coaliția PSD-PNL a decis să îl arunce în cursă pe medicul Cătălin Cîrstoiu, susțin surse citate de Realitatea PLUS. Dacă anunțul va fi făcut oficial, atunci sub coordonarea fostului jurnalist ar urma să se afle Gabriela Firea și Sebastian Burduja, desemnați, marți, coordonatori politici din partea fiecărui partid.” (REALITATEA. net, 19 martie 2024)
…………………………………………………………….
Vai, dar ce bine îmi pare! Mi se pare normal ca Rareș Bogdan să iasă la tribună ca să urle, cu ochii ieșiți din orbite și cu pumnul drept orientat oblic în sus, într-un gest de-o virilitate extremă: „Cîrstoiu, primar general!!! Cîrstoiu, primar general!!! Cîrstoiu, primar general!!!” în aplauzele combinației PENELEU&PESEDEU, care este struțocămila cea mai expresivă a zilelor noastre, adică să urle astfel despre cel cu privire la care a declarat pe 18 martie 2024:
„Eu nu îl cunosc pe domnul acesta. Am înțeles că e doctor de dinți… nu de dinți, de genunchi.”
Căci sunt convinsă că dânsul va mobiliza pozitiv și poporul bucureștean, exact la fel cum a mobilizat electoratul ieșean în favoarea lui Mihai Chirica, în 2020, când a rostit apăsat:
„Îl consider pe Mihai Chicica un primar la fel de bun ca Emil Boc, ca Ilie Bolojan, la Iași, orașul arată foarte bine, se vede mâna unui primar priceput și foarte preocupat de soarta orașului și a cetățenilor!”
… asta după ce, cu un an în urmă, pe când Chirica nu se înscrisese încă în PENELEU, rostise la fel de apăsat:
„Domnu ăsta… Mihai Chirica ăsta, e o rușine… tre’ să se hotărască ce e dânsul, pe ce poziție joacă, că eu nu am înțeles… și să înceteze cu mafia imobiliară care a pus stăpânire pe un oraș întreg, pentru că Iașul nu merită așa ceva și eu nu voi susține niciodată blaturi, în niciun fel, nici aici, nici în alte orașe!”
Că doar îl știți! El nu face compromisuri! Gigolo-ul nostru politic e curat, în sufletul lui… Pe doamna PESEDEAUA cea bătrâioară, supraponderală și greoaie în mișcări, dânsul a bârfit-o pe la toate colțurile politicii, ani la rând. Dar acum o „servește” pe doamna în toate pozițiile pe care i le solicită dânsa. Pentru că l-a luat sub amplele fuste ale dumneaei, exact așa cum l-a luat sub fustele ei și tanti ANTENA 3 CNN, lăsându-l să se joace frumos cu batistuțele în platou.
Atât că la alegerile europarlamentare de anul acesta Mihai Tudose (1,95 metri pe verticală) a avansat „cap de listă” și, de pe poziția 1, îi scuipă semințe-n părul „rareș” taman lui Bogdan al nost’ din Cluj (1,60 metri înălțime, după estimările mele), aflat pe poziția 2… Că nu-i dreptate-n lume…
Și-apoi, cine-i Mihai Tudose ăsta? Păi, când era premier, acela conducea „…guvern de tăntălăi și sfertodocți” (Rareș Bogdan, 11 august 2017), pentru ca, o scurtă perioadă, cam cât s-a fâțâit Tudose pe la PRO ROMÂNIA, dânsul să devină: „…un patriot, un român care, chiar dacă are convingeri de stânga, socialiste, nu poate fi acuzat că nu iubeşte ţara.” (Rareș Bogdan, 4 noiembrie 2019) după care, însă, reîntors la PESEDEU, să fie din nou un leneș și-un perfid: „…în timp ce europarlamentarii PNL lucrau zilele trecute pentru a aduce mai mulţi bani europeni fermierilor români, domnul Tudose era probabil la bufet… Dar astfel de practici par a fi o obişnuinţă la Mihai Tudose, celebru pentru unul dintre cele mai ruşinoase gesturi pentru ţara noastră, atunci când l-a lăsat de izbelişte pe premierul Japoniei într-o vizită istorică pentru România!” (Rareș Bogdan, 20 ianuarie 2024). Iar astăzi Tudose este din nou suportabil… și ce dacă a zis, pe 13 noiembrie 2023: „Nu știu, acum iertați-mă, despre ce anume fantezii sau, știu eu, viziuni are domnul Rareș Bogdan, că, știți, mai e un personaj de desene animate -au fost și filme- care se spală dimineața, își pune chiloții peste pantaloni, pelerina și se deghizează în Superman, și zboară printre blocuri…” Rareș nu s-a supărat, ci a fost de părere că frazele de mai sus dovedesc doar că: „Umorul este apanajul inteligenței… Îl aștept (pe Mihai Tudose, n.n.) să luăm peste 50% la europarlamentare!” (22 martie 2024)
Vedeți? Cu toate că nenea ăsta îi ia fața lui Rareș… care el, cu familia lui… de la patuzsopt în Parlamentul European, ca rumânul imparțial… Ei, nu-i nimic, treacă de la el! Că el e bun… și are o gândire pozitivă.
Eu aș fi curioasă să citesc, odată -cine știe când!- meniul zilnic al lui Rareș Bogdan… să număr câte salamandre vii, câte broaște râioase vioaie, câți crocodili alunecând greoi pe esofag, cu cuirasa lor cu tot, câte anghile unduitoare, câte meduze uriașe, ca niște piftii tremurând, câți șobolani-cârtiță cu pielea lor ridată, câți arici de mare veninoși, câți pești-dragon cu fierăstraie în gură, câte șopârle gulerate și-nfoiate și alte chestii similare e capabil dânsul să consume într-o singură zi… Păi, Alien, cu cele trei rânduri de dinți care-i coborau până-n amigdale și care clămpănea tot ce era viu pe nava spațială a lui Ridley Scott trebuie să fi fost mic copil pe lângă europarlamentarul nostru !