Analize și opinii

Jean Maurer: “O fi meritat pentru Dumnezeu sacrificarea Fiului Său…?”

Întreb sincer, fără vreun gând ascuns, când lumea creștină se degradează în mod dramatic, când războaiele nimicesc milioane de oameni, când nu mai există decât trădare și niciun pic de iubire și omenie, o fi meritat pentru Dumnezeu sacrificarea Fiului Său…?
Nu-mi interziceți să-mi pun întrebări, concentrați-vă pe răspunsuri…!
Am sentimentul trist că oamenii nu sunt capabili să învețe din marile exemple și că au o memorie colectivă dar și individuală dramatic de scurtă pentru reperele fundamentale ale vieții.
Personal, sunt convins că cei mai mulți creștini nici nu mai sunt impresionați de Judecata de Apoi! Frica față de o eventuală condamnare divină este undeva pierdută în viitorul imaterial, a devenit zero. Pentru că omul s-a transformat sau a evoluat într-o ființă pragmatică și oportunistă pentru timpul petrecut în viață, lăsând spiritualitatea pentru perioada morții, cu care nu se poate indentifica în niciun fel.
Ia să vină mai mulți păcătoși să povestească cum este în Iad și cât de fierbinte este în cazanul cu smoală, să vedeți atunci cum se schimbă lucrurile.
Dar până atunci, eu ca părinte, nu mi-aș fi lăsat fiul să fie sacrificat pentru niciun motiv din lume, cu atât mai puțin pentru oameni. Egoism? Nu, iubire nelimitată! Exemplu fundamental pentru toți oamenii! Viața copiilor noștri este sfântă și trebuie apărată, asta trebuie să fie legea fundamentală a omenirii!
Chiar pentru oamenii care nu au copii…!
Numai atunci războaiele vor înceta!
Se pare că nu am înțeles mai nimic din creștinism, chit că sunt un om care are credință, dar poate nu am religie…!
Oricum, mai bine decât nimic…!
(Iar vă provoc cu gândurile mele…!)
El Comandante.

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

 • Simate comandante, si cine mai citeste pe aici in consonanta cu numele site-ului , plecand de la “Se pare că nu am înțeles mai nimic din creștinism, chit că sunt un om care are credință, dar poate nu am religie” , referitor la ideea SACRIFICIULUI, imi permit sa va dau o referinta bibligrafica (3) si 2 link -uri

  [1] https://secretelezeilor.ro/inventatorii-crestinismului/

  [2]https://www.scribd.com/document/341315819/Un-Act-de-Acuzare-Adev%C4%83rat-Impotriva-Evreilor

  3.”Controversa Sionului” Douglas Reed.Nu parte cu sionismul , ci cea cu religiile precrestine din spatiul mediteraneean****

  4.Ioan 3:16
  Căci atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât L-a DAT**** pe Fiul Unul Născut, ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică.

  Acum din Biblia ortodoxa,Sfanta Evanghelie dupa Matei 26
  26. Iar pe când mâncau ei, Iisus, luând pâine şi binecuvântând, a frânt şi, dând ucenicilor, a zis: Luaţi, mâncaţi, acesta este trupul Meu.
  27. Şi luând paharul şi mulţumind, le-a dat, zicând: Beţi dintru acesta toţi,
  28. Că acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, care pentru mulţi se varsă spre iertarea păcatelor.*****

  In mitologia elena, aveam ambrozie si nectar, bauturile zeilor.
  Conspirationistii spun ca ar fi vorba de ADENOCROM….
  .Marturisesc ca inclin sa ii cred, dupa ce am participat la vreo 100 de liturghii si 3 impartasanii.O data, cand credeam, si am postit total si cinstit, , a functionat.dar Dumnezeu (!?!) stie CE anume a functionat.si ce energii subtile au fost activate..Alta data, fara legatura cu credinta sau religia , aceleasi energii subtile au fost activate pe unm odel mai degraba asiatic , o traire in apropierea mortii.
  “Necunoscutul ” exista.Mi se pare de bun simt sa nu pretindem ca il cunoastem; drept care am aposta si azi sunt agnostic.

  **** “DAT” = sacrificat.In ‘Controversa Sionului” se afirma ca exista obiceiul ca primul nascut sa fie SACRIFICAT.Tema regasita si in BASMELE romanesti si nu numai.
  ***** vezi si “tap ispasitor” vezi si obiceiul evreilor traditionalisti cu gaina care preia pacatele si este apoi sacrificata