Analize și opinii

Luminița Arhire: O VESTE BUNĂ: EXPORTĂM DEMOCRAȚIE ORIGINALĂ ÎN STATELE UNITE

Trebuie să recunoaștem… votul de tip „ba p-a mă-tii” este bine-cunoscut în România, ca și votul sub sloganul „da, e prost, da-i prostul nostru!”. Ca să nu mai amintim că ne-am culcat cu Geoană președinte și ne-am trezit tot cu Băsescu la Cotroceni… De aceea, cu mare bucurie observ astăzi că aceste produse atât de populare în patria noastră merg bine și la export, deoarece BIG LICURICI le-a achiziționat și le-a „implementat” și dânsul, cu mult succes! Ba chiar le-a și perfecționat rezultând un: „ba p-a mă-tii și nu numai a mă-tii, ci și a mătușii din Florida!”, apoi un: „da, e mort, da-i mortul nostru!” și, la sfârșit un: „ne-am culcat cu republicanul pe val și ne-am trezit cu el înecat, precum alb-închisul (că țigan nu pot să zic) la mal!”
Așa că…
„Democratul din Pennsylvania Anthony DeLuca, cel care a murit pe 9 octombrie, a primit 85% din voturi, relatează Fox News. Potrivit democraților din Pennsylvania, candidatul răposat în vârstă de 85 de ani a primit atât de multe voturi pentru că alegătorii statului continuă să demonstreze un angajament față de valorile democratice. «Deși suntem incredibil de întristați de pierderea reprezentantului Tony DeLuca, suntem mândri că alegătorii CONTINUĂ SĂ-ȘI DEMONSTREZE ÎNCREDEREA ÎN EL (!!!!, n.n.) și angajamentul său față de valorile democratice prin REALEGEREA LUI POSTUMĂ», se arată în comunicatul democraților”. (ZIARE. com, 10 noiembrie 2022)
Apoi Massachusetts a „scris istorie” alegând-o guvernatoare pe democrata Maura Healey, prima femeie gay care obține această demnitate publică… în timp ce democratul John Fetterman a câștigat un post de senator în Pennsylvania, în ciuda dificultăților evidente de vorbire, înțelegere și concentrare, efecte dramatice ale unui accident cerebral… dar nimeni nu-i perfect, nu-i așa? și e util să privim și partea bună a lucrurilor: „PROGRESIST CONVINS, Fetterman este un susţinător declarat al creşterii salariului minim, al legalizării marijuanei, al reformei justiţiei şi al adoptării unei legislaţii care să protejeze căsătoriile între persoane de acelaşi sex.” (ZIARE. com, 10 noiembrie 2022)
Eu cred că pentru România nu-i prea important, în momentul de față, cine „iese” peste ocean, fie că e mort și îngropat, fie că e viu și progresist. Căci, după ce a primit, sub administrația Trump, pe post de ambasador, împachetat în țiplă și cu fundă de atlas, fundă pe larg expusă la ANTENA 3, un Adrian Zuckerman care și-acum, după ce concediul la misiunea din București s-a încheiat, e convins că guvernarea PSD de dinaintea providențialului Ludovic Orban Întâiul ținea „contabilitate dublă” și că Ministerul de Finanțe era condus de Al Capone redivivus, după asta, zic, România n-a mai avut nevoie de ambasador, domnul David Muniz însărcinat cu afaceri, cel cu „anticorupțea”-n gură, fiind cu totul suficient dezvoltării frumoaselor relații dintre dintre o tânără democrație mioritică și un mascul alfa care-i ține dantura-nfiptă-n ceafă în timp ce-i dă indicații șuierate printre incisivi și canini, despre cum să-și miște dânsa fundul, ca să-i fie lui mai confortabil.
Deoarece:
„Administrațiile prezidențiale din SUA împart lista ambasadorilor în două categorii. Unele dintre funcții ajung la membrii de lungă durată ai Departamentului de Stat, în timp ce altele la persoanele care au susținut campania electorală a președintelui, precum consilierii sau donatorii politici neplătiți, chiar dacă unii dintre aceștia nu au experiență diplomatică sau de politică externă. Aceste persoane numite politic sunt adesea repartizate în «țări CONFORTABILE» din Europa, Asia și câteva din America de Sud, a declarat John Herbst, un fost ambasador de carieră în Ucraina și Uzbekistan.” (ROMÂNIA EUROPA LIBERĂ. org, 11 ianuarie 2021)
Păi, cum spuneam… o tânără democrație mioritică și CONFORTABILĂ…
Însă, independent de toate acestea, după cum se vede, se schimbă fața lumii. Așa că Sean Penn nu și-a mai topit OSCAR-ul cu care nu știa ce să facă, deoarece îi prisosea, ci i l-a împrumutat, pe perioadă nedeterminată, marelui Elenski. Clotilde l-a îndemnat, colegial, pe Nicușor Dan să-i lase pe pesediști și liberali fără căldură în toate sediile. Joe Robinette dorește să-l caute la lenjeria intimă pe Elon Musk, fără să insinueze, desigur, că ar putea găsi pe-acolo ceva care să-i mute nasul: „Cred că legăturile tehnice și/sau cooperarea lui Elon Musk cu alte țări merită atenție. Nu sugerez că face ceva în neregulă. Nu sugerez acest lucru. Sugerez că aceste aspecte sunt demne de atenție.” Fotbalistul intergalactic Kylian Mbappe a dezvăluit cum l-a convins președintele Franței, Emmanuel Macron să nu plece la Real Madrid: „Macron m-a sunat și mi-a spus: «Știu că vrei să pleci. Ceea ce vreau să-ți spun este că ești foarte important în Franța. Nu vreau să pleci. Ai șansa să faci istorie aici. Toată lumea te iubește». I-am spus că apreciez, dar că este o chestie absolut nebunească (!!!, n.n.) să te sune președintele țării să-ți ceară să rămâi!” Și, ca o încununare a tuturor evenimentelor planetare, Ana Maria Prodan s-a înscris în APP iar Oana Zăvoranu va candida la președinție în 2024!!!
Da, se schimbă fața lumii… dar nu știm încă dacă îndeajuns de semnificativ încât să primească și România un ambasador de la MARELE ȘI GENEROSUL LICURICI.

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Mbappe cică are partener(a) de viață o femeie trans (apud ” În gură presei”).Deci progresiste Micron, cel căsătorit cu fosta profa îl înțelege.