Analize și opinii

Luminița Arhire: MARCEL CIOLACU, UN BĂIAT BUN CARE FACE PARTE DINTRE „ROMÂNII LUI”

MOTTO: „PSD afișează o schimbare vădită de atitudine după pierderea categorică a alegerilor prezidențiale. Noul președinte interimar al formațiunii, Marcel Ciolacu, a afirmat vineri chiar că nu exclude să lucreze alături de marii rivali din PNL pentru proiecte naționale comune. «O alianță nu, dar nu exclud un proiect național comun cu PNL. Lucrul acesta ar trebui să vină de la marii jucători sau lideri politici ori de la președintele României. Președintele, aflându-se și la al doilea mandat, este posibil să vină cu un proiect național la care, indiferent dacă te afli în opoziție sau la putere, liderii politici să susțină acel proiect național. (…) Președintele României e și președintele meu!» a subliniat Ciolacu.” ( B1.ro, 20 de4cembrie 2019)Da, Marcelică, mamă… exact asta așteaptă cu drag votantul de stânga de la tine în acest moment istoric: un proiect comun cu PENELEUL care te iubește și te stimează, ca pe-o CIUMĂ ROȘIE de omenie ce ești, că el e iertător și e cumsecade și te „iertește” sau te „iertează” -nu mai știu cum a spus doamna Turcan cea împăciuitoare- cu toate că l-ai umplut de găuri negre și de felurite bugete paralele, ca de pustule…

La fel cum dorește din partea ta și un atașament nemărginit față de proiectul de țară al președintelui Klaus… știi care-i proiectul lui de țară, nu? Dacă nu știi, ia de-aici: „Vreau să ofer cetățenilor ceea ce își doresc: o Românie fără PSD.(…) Să nu așteptați de la mine o schimbare de atitudine în această privință.” ( Klaus Iohannis, președinte al României, 2 decembrie 2019, la ședința Biroului Executiv al PNL, unde, bineînțeles, nu avea ce să caute).

Adică, dragă, mi se pare cu totul inteligent și fermecător ca să pui și matale umărul la acest proiect măreț, atât de laconic expus de președintele „#ȘÎALTĂU”.

Și cum te-ai gândit să faci? Mi s-ar părea o faptă bună să te așezi frumos, „în coate șî-n genunche” și s-o implori pe Birchall să mai fie un pic social-democrată, până o numește „minunea dublă din noiembrie” ambasador la Washington… Ca să poată zice și omul ăla, cam așa cum a zis și Băsescu, stricându-se de râs, când l-a numit pe Maior „big chief” peste Coldea: „Ce mai vreți? V-am numit omul ca șef la SRI!” , adică, dragă, să se poată împăuna și Klaus: „Ce pretenții mai aveți, PESEDIȘTILOR? V-am numit social-democrata, roasă-n genunchi, ambasadoare la MARELE LICURICI!”

Sigur, dânsul n-o să râdă ca Petrov, deoarece el nu-și arată imaginea panoramică a măselelor niciodată dacă nu-i scrie cineva pe bilețel că e de râs. Și-acum, că a rămas și fără doamna Pușcalău, până găsește altă purtătoare de cuvânt, cine-cine să-i furnizeze bilețele cu instrucțiuni? Căci, nu știu dacă v-ați dat seama, președintele nostru nu prea are noroc la purtătoare de cuvânt… doamna Tatiana Niculescu Bran a plecat înainte a de a apuca să schimbe pernuțele de pe sofale și perdelele de la Palatul Cotroceni iar doamna Mădălina Pușcalău și-a dat demisia pe 19 decembrie 2019 cu aceste calde cuvinte: „Se încheie o etapă frumoasă din viața mea profesională. Îi mulțumesc președintelui pentru încredere, susținere și ocazia de a învăța mai mult. Este momentul să mă pregătesc pentru noi proiecte” Delicat, nu? Atunci de ce oare mie mi s-a părut declarația doamnei ca și cum i-ar fi pus președintelui oala cu ciorbă-n cap? Că a avut de „învățat mult” de la Klaus, nu mă îndoiesc. Adică, eu sunt convinsă că Mădălina ne poate spune acum cu fermitate și cu glasul acela insuportabil pe care și-l lua la purtare în conferințele de presă „DE CE, DRACULUI, E ÎNTUNERIC NOAPTEA!”

Dar să revenim la oile noastre… care conduc PESEDEUL. Chiar așa… ar putea fi o dovadă mai mare de bunăvoință din partea președintelui decât s-o facă ambasadoare pe lângă MARELE LICURICI pe Birchall? Nu cred… ar fi cam ca atunci când l-a pus șef la SIE pe Gabriel Vlase, deîndată și fără nici un comentariu!

În aceste condiții de LOVE totală și de inimioare care curg pe pereți, eu zic să-ți oferi serviciile, Marcelică dragă… am spus SERVICIILE? Ah! zău că nu știu ce mi-a venit…
………………………………………………………………………………..

P.S.1. Sunt convinsă că ați remarcat cu satisfacție, formularea „Președintele, aflându-se și la al doilea mandat, este posibil să vină cu un proiect național la care, indiferent dacă te afli în opoziție sau la putere, liderii politici să susțină acel proiect național.” Am vrut să scriu ceva despre suculenta exprimare a domnului Ciolacu, dar fiind vorba de o frază care vine direct DE LA MARII JUCĂTORI, am hotărât că e mai bine să mă abțin.

P.S.2 Moment liric: la plecarea din funcția de „purtătoare de cuvânt din lumea celui care nu cuvântă”, pe 26 aprilie 2015, doamna Tatiana Niculescu Bran a scris următoarea poezie:

„să fi schimbat măcar perdelele palatului

m-aș fi numit, prin decret, dama cu perdele

să fi scos măcar covoarele în ploaie

reforma instituțiilor era gata

of, să fi renovat cantina la timp

alta, cu totul alta era viața”

Am plâns mult. Nu știu de ce domnul președinte activează, fără să vrea, cred, atâta sensibilitate feminină reprimată. Cred că e ceva nativ.

Autor: Luminița Arhire

Sursa: Luminița Arhire Facebook

Abonează-te la newsletter