Analize și opinii

Luminița Arhire: „Măi popor, măi dragă… o știi tu pe aia cu JUSTIȚIA INDEPENDENTĂ”

Măi popor, măi dragă… o știi tu pe aia cu „JUSTIȚIA INDEPENDENTĂ”? Ei, cum să n-o știi … că doar de atâtea ori, cu glas îngroșat, de curcan cu mai multe rânduri de fudulii, președintele tău a invocat-o. Și PESEDEU și PENELEU și USEREU și Dănileț și jurnaliștii vaccinați deontologic, toți, toți ți-au zis-o pe asta cu „independenta” și „imparțiala”. Atâta că depinde… Justiția e foarte bună și onestă când îl bagă la zdup pe Dragnea Liviu, fără nici un motiv, iar pe Adrian Năstase ca să dea un exemplu de ce anume este dânsa în stare, în schimb devine o perversă și-o necioplită când închide monstruosul dosar având între coperți mii de cetățeni cu ADN-ul modificat sălbatic pe data de 10 august 2018!
Ei bine, acest tupeu nesimțitor și rece al Onoratei Instanțe a zdrobit inima sensibilă a premierului Cîțu (hai, nu mai râdeți, pe bune… Vasilică Cîțu e chiar premierul României, eu nu mi-aș permite să glumesc cu astfel de lucruri) care pur și simplu n-a putut să-și imagineze așa ceva… și, de aceea, a dat un interviu pe tema aceasta:
Dan Tapalagă: „Începem direct pe subiectul zilei, domnule Prim-ministru, pe data de 3 decembrie 2020, înainte de ziua votului, ați scris pe Facebook următoarele: «Poate cel mai mult am dorit să vină ziua votului în 10 august atunci când Dragnea și Ciolacu dădeau ordine ca frații noștri din diaspora să fie gazați și bătuți în Piața Victoriei»… Ce le spuneți azi, domnule premier, acelorași oameni, după ce procurorii DIICOT, cu șefi puși de guvernarea PENELE, au omorât acest dosar, 10 august… iar tribunalul, nu mai departe de ieri, i-a pus cruce, respingând cererea de redeschidere?”(Să remarcăm faptul că premierul Cîțu, luat de val, a considerat firesc, în decembrie anul trecut, să-l vâre în această ciorbă și pe morcovul flasc Ciolacu… deși pe-atunci domnul Ciolacu n-avea cui să-i dea vreun ordin și nici călare pe tulumbă nu era, că n-avea loc de Dragnea… dar, orișicât, a sunat bine în context!, n.n.)
Vasilică Cîțu (cu o privire visătoare, potrivindu-și masca): „Da… observăm un pattern, așa… avem mineriadʹ nerezolvate… nu știm cine-a tras în noi la revolʹție și se pare că mai avem o situație în care iarăși rămânem fărʹ răspunsuri… ”
Dan Tapalagă (necruțător): „Cu o diferență, dacă-mi permiteți, acest dosar a fost închis sub guvernare PENELE…”
Vasilică Cîțu (încercând să-și aducă aminte ce naiba trebuie el să spună ca să nu-i pună Ceaușescu Tivilic mâine, dis-de-dimineață, niște materie maronie pe clanță): „Acuma eu nușʹ dacă a fost închis… să vedem… am avʹt o discuție cu ministrul Justiției, imediat ce am aflat decizia, eram în Parlʹmentul României, ăăăă… i-am spus să găsim și să vʹdem ce se mai poate face… dacʹ se mai poate face ceva… o să aibʹ o discuție și cu doʹmna procʹror general… să vedem…”
Dan Tapalagă (insistent): „Este trist pentru că toți am văzut…”
Vasilică Cîțu (ezitant): „Deocamdată nu… o să vorbʹsc azi cu el… ieri am avut discʹțea… e-adevărat că toți am văzʹt… nu? la televizor am văzut ce s-a întâmplat… așa cum am văzut și la Revoluție, așa cum am văzut și la mineriade, așa am văzʹt și aici… ăăăă… Trebʹe să vʹdem ce nu merge… de ce nu putem, se pare iarăși, ca cei vinovați să plătească! Și asta va trebui să spună minʹstrul Justiției care sunt măsurile pentru a rezolv… a nu avea astfel de probleme în viitor. Aștʹpt de la minʹstrul Justiției să vină cu o propunere.”
Dan Tapalagă (aproape insolent cu blândul Cîțu): „Revin puțin. Sunt semne de întrebare, sunt întrebări retorice dar cred că publicul nu așteaptă asta… și mă întorc la momentul în care dumneavoastră, înainte de alegeri, le-ați spus să vină la vot mai ales pentru 10 august… ei, acelor oameni, azi, ca prim-ministru, ce le spuneți?”
Vasilică Cîțu (întrebându-se cine dracuʹ l-a pus să cheme lumea la vot cu așa un motiv…): „Daaaa… sigur… Vʹ dați seama că sunt dezʹmăgit…dar ăăăă… până la urmă asta… nu ne vom opri să încercăm să vedem cum gʹsim soluții ca vinovații să plătească. Nu ne vom opri… asta am discutat ieri cu minʹstrul Justițʹiei și vom merge înainte… să vedem cum (descleștează degetele din poziția lor studiată, de degete gânditoare, n.n.) mai sunt căi… cu siguranță… în contʹnuare încercăm să rezʹlvăm problema. Da, e adevărat, este un răspuns… ăăăă… pe care nu-l ʹșteptam… nici eu și nici românii care-au fost atunci, în 10 august… toți am văzʹt ce s-a-ntâmplat.”
Dan Tapalagă (din ce în ce mai obraznic): „În cât timp v-ați propus să veniți cu aceste soluții? pentru că altfel…”
Vasilică Cîțu (gândindu-se: e hotărâre definitivă… nu-i nimic de făcut… oricum, n-au procedat jandarmii cum am văzut eu că au făcut ăia la Paris, cu „vestele galbene”…): „Cât mai rapid… cât mai rapid… În primul rând să plăteʹscă cei vinovați să vedem cum facem asta, în al doilea rând nu mai putem permite așa ceva, ca un stat să-și bată proprii cetʹțeni!”
Dan Tapalagă (încercând să ajungă unde vrea el, adică la PESEDEU): „Redeschiderea dosarului, dacă mai este posibilă, ar trebui să vizeze doar șefii Jandarmeriei sau și decidenții politici… domnul Dragnea… doamna Carmen Dan…?”
Vasilică Cîțu (își dă brusc seama: „aoleu, asta era… da, Carmen Dan… deci nu era Ciolacu, așa cum am scris eu pe FACEBOOK… ca să vezi!”): „N-am (neinteligibil, n.n.) să spun acest lucru dar dacă au fost implicați, în afara sferei polʹtice, da, trebuie și ei să răspundă! Dacă au fost implicați direct, în afara funcțʹei polʹtice și în afara… deci, s-au implicat altfel, da! atunci trebʹe și ei să răspundă!” ( interviu cu premierul României, G4 MEDIA.ro, 3 martie 2021)
……………………………………………………………………………………
Atins în cele mai delicate cotloane ale sufletului său, deoarece cu tema „10 august 2018” și cu portretul răposatului Ilie Gîzea, purtat solemn pe la mitingurile electorale, dânsul s-a „ales” europarlamentar, în mai 2019, a reacționat și Rareș Bogdan:
„Astăzi, din păcate, după decizie, după ce judecătorii au decis că dosarul nu se redeschide şi că cei patru şefi ai Jandarmeriei din acest dosar (…) scăpă fără niciun fel de cost în faţa cetăţenilor şi a istoriei, am avut, încă o dată, imaginea unei ţări abandonate, unde Justiţia nu funcţionează, unde Justiţia umblă cu capul spart”, (Rareș Bogdan, B1 TV, 2 martie 2021)
Rareș, dragă… nu știu dacă ai aflat… PENELEUL dumitale e la guvernare în „țara abandonată” unde „justiţea umblă cu capul spart” de aproape un an și jumătate… Oricum, însă, eu cred că ești într-o mare eroare. Căci taman pe 3 martie 2021, președintele tău cu mulți dinți a zis așa la evenimentul de prezentare a raportului de activitate al Înaltei Curți de Casație și Justiție:
„Judecătorii sunt cei care induc la nivelul oricărei societăți democratice un profund sentiment de dreptate în rândul membrilor săi. Judecătorii sancționează abuzul de putere și mențin un echilibru între interesele divergente care apar inevitabil în comunitățile noastre. Fiecare decizie justă, în care legea este aplicată în litera și, mai ales, în spiritul său, contribuie la interiorizarea acestor principii, la receptarea lor în viața societății. ”
Ei bine , pentru mine decizia de închidere definitivă a dosarului șefilor Jandarmeriei pentru întâmplările din 10 august 2018 a contribuit, exact așa cum a spus Klaus, la „interiorizarea acestor principii și la receptarea lor ”. Ceea ce vă doresc și dumneavoastră, Rareș Bogdan!
PENULTIMA ORĂ: Klaus, plin de draci, a revenit asupra subiectului și a cerut explicații ministrului de Justițe în legătură cu închiderea definitivă a dosarului… Ce v-am spus… „justițea” induce „la nivelul oricărei societăți democratice un profund sentiment de dreptate în rândul membrilor săi” numai dacă dă soluții care-ți sunt ție, cogeamite președintele, pe plac! … și, mai ales, care nu te lipsesc pe tine, ditamai klausul, în mod reprobabil, de niște proprietăți imobiliare dobândite absolut fraudulos!
Altfel, cetățeni, să avem rezon!

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Pt Plavan, Justitia este independenta doar atunci cand il scapa pe el de adversari! Bineinteles ca, atunci cand l-a lasat fara una din casele sale luate cu japca, Justitia n-a mai fost independenta!