Analize și opinii

Luminița Arhire: DOI PENSIONARI, PE-O BANCĂ… BA NU, PE BĂNCI FRAPANT DE DIFERITE!

MOTTO: „De asemenea, Adrian Năstase a dat şi exemplul unui om valoros din PSD cum este Petre Daea care, fără pensie specială, după 40 de ani de muncă, are o pensie în jur de 2 000 lei. Fostul Premier a mai dezvăluit şi suma pe care o încasează personal ca pensie. Astfel, fostul premier al României încasează lunar aproximativ 5 000 lei. «Este foarte puţin», a mai spus Adrian Năstase care, întrebat cât crede că ar merita, a răspuns ironic: «Am primit ce trebuia, aproape doi ani de închisoare»…” (Adrian Năstase, 4 august 2022, PLAYTECH. ro, preluat de la ANTENA 3)
…………………………………………………………………………………..
M-am întrebat adesea dacă doamna Livia Stanciu, „șefa” gloriosului complet de judecată care l-a condamnat pe fostul premier Adrian Năstase la închisoare cu executare pe 20 iunie 2012 și-o fi privit pe 21 iunie 2012, adică a doua zi, mâinile cu manichiura executată impecabil și dacă s-o fi întrebat, uimită, ce-i cu lichidul acela roșu și vâscos care i se prelinge printre degete și care se încăpățânează să nu iasă „la spălat”. Eu i-aș fi spus: „e sânge, stimată doamnă, doar sânge…” Asta pentru că în noaptea de 20 iunie 2012 era să se întâmple o nenorocire de care dânsa nu era deloc străină, ba chiar se poate spune că era o „artizană” a acesteia. Nenorocirea a fost însă deviată -de o mână cerească, din câte îmi închipui- de la carotida premierului cu doar câțiva milimetri (nu spun eu asta, spun medicii), suficient însă pentru ca Adrian Năstase să supraviețuiască,.
Nu mă interesează și nu m-au interesat opiniile celor care au luat în derâdere drama care a fost la doar câțiva milimetri distanță de tragedie. Pe unii dintre cei care s-au hlizit atunci sau mai târziu i-am socotit doar ticăloși, iar pe alții, care au încercat și o reconstituire a faptelor, din inteligența lor, pe principiul „aha-ha! ce-avem noi aici?” i-am socotit și prostovani, pe lângă ticăloși.
Și-au trecut 10 ani… Astăzi, doamna Livia Stanciu și domnul Adrian Năstase sunt pensionari. Bine, doamna își mai „completează” pensioara și cu activitatea dumneaei de la CCR… Dar tot pensionară se numește.
Si-acum… pe când Livia Stanciu nu era încă pensionată, o persoană care i-a fost în apropiere relatează următoarele:
„Înainte să îl condamne pe Adrian Năstase vorbeam cu ea în sufrageria ei. Era supărată că Adrian Năstase are avere şi că ea nu mai termină datoriile.” (Mariana Rarinca, potrivit EVZ. ro, 7 decembrie 2017)
Cine este Mariana Rarinca? E o femeie care i-a făcut niște servicii, atât „de birou” cât și „de casă” Liviei Stanciu, iar dânsa, drept mulțumire, ca să nu plătească ceea ce socotea păgubita Rarinca Mariana că ar avea de plătit, a băgat-o la pușcărie pentru șantaj! Că n-a fost niciun fel de șantaj a stabilit completul de judecată, achitând-o pe doamna Rarinca. Asta nu înseamnă că dânsa n-a petrecut 191 de zile, ca o vacanță în iad, în arest! Sigur, băieții de la G4 MEDIA. ro ne anunță, triumfători, că legata-la-ochi CEDO de la Strasbourg, a respins plângerea Marianei Rarinca împotriva statului român, cel care a ascultat-o pe Livia Stanciu și a băgat-o la zdup preventiv, pe motiv că argumentele ei sunt „vădit nefondate”. Țin însă să vă reamintesc că stimata CEDO a ajuns și ea tot o hoașcă penibilă, exact ca bătrâna Europă… penibilă, da, da… dar altfel atentă la nuanțe și pricepându-se să scoată la urgență dosarul Luluței Kovesi din maldărul de dosare de sub cur, dacă înalte considerente politice îi cer acest deranj!
Așadar, eu n-am niciun motiv să nu o cred pe Mariana Rarinca atunci când îmi spune că Livia Stanciu își rodea unghiile de ciudă privind peste gard în curtea lui Adrian Năstase… căci am urmărit procesul și am sesizat ce importanță „majoră” au chiar și cheltuielile „minore” în edificiul sentimental al doamnei Stanciu. Precizia cu care vorbea despre cheltuieli pe care eu, de exemplu, le-aș fi uitat cu totul, sugerează o zgârcenie „bine temperată” pentru EXPORT dar debordantă, adică de-a dreptul înfloritoare, la INTERN!
Să reluăm… așadar, Adrian Năstase: fost secretar pentru Relaţii Internaţionale, fost ministru de Externe, fost premier al României, fost Președinte al Camerei Deputaților, fost vicepreședinte al Camerei Deputaților, parlamentar în mai multe legislaturi, profesor universitar doctor, are o pensie de 5 000 de lei… adică 1000 de euro. Dar doamna Livia Stanciu, draga de ea, făcută hodoronc-tronc, din câte se povestește, Președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție, la o cafea scurtă savurată de Băsescu Traian cu doi oameni de încredere de-ai săi, cam ce pensie o avea? Ne uităm pe declarația de avere a cucoanei și constatăm că are o pensie lunară de 7 600 de euro… deci, de 7,6 ori mai mare decât cea a lui Adrian Năstase și de 19 ori mai mare decât pensia lui Petre Daea… Numai că atât Adrian Năstase cât și Petre Daea sunt niște nesimțitori care vor să sugă sângele poporului deoarece își cer drepturile de pensionari în instanță! Pe când, uite, doamna Stanciu, cu un venit de 13 130 de euro pe lună (adică, încasând LUNAR, din pensie și celelalte drepturi bănești, cam câte-o garsonieră de confort mai așa-și-așa dintr-un orășel de provincie) e plină de bun simț și nu cere nimic statului român! Ea este, nu-i așa? un cetățean model!
Ia să vedem acum ce spun despre dânsa doi oameni care o cunosc și au și sprijinit-o din greu pe cetățeanca noastră model:
„Domnul Toader a susţinut-o pe Livia Stanciu când a fost una dintre cele două propuneri ale CSM la preşedinţia ICCJ. Domnul Toader a venit la mine şi m-a rugat să o susţin şi eu în vederea numirii la preşedintele de atunci, Traian Băsescu. Doamna Livia Stanciu este parte a sistemului. Doamna Stanciu dăduse atunci o decizie, ca parte din complet, de condamnare a primarului Gutău. CEDO a spus apoi că acea condamnare nu a fost legală, după ce toată lumea a spus că nu a fost o condamnare legală, pentru că două instanţe îl achitaseră, dar a fost condamnat cu 2-1 de un complet din care făcuse parte doamna Stanciu. Eu am întrebat atunci: «bun, o susţinem, dar cum Dumnezeu a făcut parte din completul care l-a condamnat pe Gutău în condiţiile în care 2 instanţe îl achită şi apoi un judecător din 3 se opune condamnării?». Dl. Toader a spus că verifică şi după câteva zile s-a întors şi a spus aşa: că doamna Stanciu l-a condamnat pe Gutău pentru că NU A ȘTIUT CE VREA PREȘEDINTELE TRAIAN BĂSESCU. Îmi asum ce vă spun acum, chiar dacă este cuvântul meu împotriva celui al domnului Toader.” (Elena Udrea, B1 TV. ro, 5 aprilie 2017)
…și:
„…«Dânsa (Livia Stanciu.n.r) a fost numită (în CCR, n.n.) în primul rând pentru că i-a făcut DOUĂ SERVICII MAJORE LUI IOHANNIS. Unu – nu l-a declarat incompatibil înainte de campania electorală sau chiar în timpul campaniei. Doi: prin influenţă, iaca un proces pierdut definitiv pentru o casă cu fals constatat de judecători este trimis la rejudecare la o curte de apel mai binevoitoare sau controlată. De ce s-a ales Curtea de Apel Argeş?» (dar nici măcar Curtea de Apel Argeş cea controlată nu i-a putut atribui casa, luată ilegal, lui Klaus, n.n.), a spus Traian Băsescu, la România Tv. El a spus că, în opinia sa, numirea Liviei Stanciu la CCR este ca urmare «A MULȚUMIRII» preşedintelui Iohannis.” (Traian Băsescu, 13 iunie 2016, citat de AGERPRES)
Acum, vin și vă întreb , cetățeni: o fi știut imaculata Livia Stanciu -7 600 de euroi pensioară- CE VREA PREȘEDINTELE TRAIAN BĂSESCU și ce anume L-AR PUTEA MULȚUMI atunci când l-a condamnat la închisoare, fără probe, pe premierul României, Adrian Năstase?
…………………………………………………………………………………….
P.S. Nu am ascuns niciodată simpatia mea constantă pentru domnul Adrian Năstase. De aceea, dacă cineva dorește să-l înjure sub pretextul „libertății de exprimare” am să consider că-mi jignește un prieten și voi șterge comentariul; de asemenea voi face asta și dacă va încerca altcineva să-mi explice ce defecte sau ce păcate capitale are.
Doritorii pot scrie nasol despre AN pe multe alte pagini, dar nu și pe a mea. Căci un prieten e un prieten… și așa rămâne. Mulțumesc pentru înțelegere.