Analize și opinii

Gheorghe Piperea: Știre mică, dar vânjoasă

În toamna lui 2021 am cerut Agenției Naționale a Medicamentului să îmi spună dacă au autorizat sau nu punerea pe piață a celor 120 de milioane de doze de vakseen experimental cumpărate de Cîțu cu peste 1,2 mld euro din sărăcia noastră. Experta Agenție mi-a răspuns în doi peri. De fapt, a fost un refuz de răspuns.
Am făcut acțiune în instanță: acum Agenția este obligată să îmi răspundă.
Precizez că peste tot în UE se aplică regula aprobării prealabile, chiar și de urgență, chiar și pentru experimente medicale sau genetice, a punerii piață a unor produse sau proceduri sanitare. E vorba de viața oamenilor, totuși.
Precizez, de asemenea, că am cerut răspuns în legătură cu toate cele 4 seruri care, cică, ar fi trebuit să anihileze pandemia (și nu au făcut-o, totuși).
E foarte probabil că răspunsul va fi de genul :
– epidemia nu a fost niciodată legal declarată în România,
– starea de alertă nu a fost niciodată legal prelungită în România,
– DSP nu l-a avut niciodată ca reprezentant legal pe Arafat, care nu are drept de liberă practică în România, ca doctor, de peste 5 ani fiind inactiv, dar, cu toate acestea,
(i) noi nu ne ocupăm, domne, cu legea și Constituția, ci cu medicina, iar
(ii) tu nu ești medic, expert, specialist, ci
(iii) conspiraționist, medieval care nu crede în “știință”, dujman al poporului, negaționism ș.a.m.d., așa că mai lasă-ne cu bâzâielile tale…

Autor: Gheorghe Piperea