Analize și opinii

Luminița Arhire: „Acum suntem fără penali ca Dan Barna, euroatlantici precum Radu Tudor, corecți din punct de vedere politic ca Werner Klaus Iohannis”

Deci, popor… aveam CIUMA ROȘIE la butoane…
În acele condiții grele, era și normal, nu-i așa? ca mama Europa să ne ardă niște MCV-uri peste fese, de să nu ne mai adunăm de jos! De aceea, popor, șifonat de această situație, ai strâns din dinți, ai suferit, dar ai avut un ideal și ai așteptat, cu sufletul la gură, alegerile… Cu entuziasm, așadar, i-ai ales pe ăia buni!
Ca urmare, acum suntem fără penali ca Dan Barna, euroatlantici precum Radu Tudor, corecți din punct de vedere politic ca Werner Klaus Iohannis , provacciniști precum Valeriu Gheorghiță, promască neconformă precum Andreea Anamaria Moldovan de la Ministerul Sănătății și cu SIIJ-ul extirpat precum Stelian Ion, deci suntem „mai curați și mai uscați”!
În aceste condiții ideale, poate cineva să-mi explice de ce anume într-un raport al Comisiei pentru afaceri europene a Senatului francez, pe tema situaţiei statului de drept din Uniunea Europeană, în capitolul cu referire directă la România și Bulgaria, din luna aprilie 2021, apare fraza:
„Din punctul de vedere al Franţei, MCV trebuie menţinut, dat fiind că obiectivele de referinţă stabilite pentru fiecare dintre cele două ţări nu au fost pe deplin atinse.” (ȘTIRI PE SURSE.ro, 5 aprilie 2021)
I-auzi, Românie! „Obiectivele n-au fost atinse”! Eu mă gândesc și mai departe… adică, zic, deși Klaus e președintele tău de aproape șapte ani, timp în care a avut „guvernul meu Cioloș” …„guvernul meu Orban” și, desigur, …„guvernul meu Cîțu”, se vede treaba că nici obiectivele tale de a călători fără viză în Statele Unite n-au fost atinse. Și nici chiar obiectivele tale de a intra în Spațiul Schengen… Bine, îți promite Vasilică Cîțu că se va întâmpla anul acesta… dar tu știi cine-i Cîțu, nu? E ăla care a găsit „contabilitatea dublă” în guvernul anterior… care ți-a spus că „lucruri fantastice te așteaptă”… adică, el când glumește așa, ne tăvălim de râs!
Popor, ce să-ți mai spun? Oi fi trecut tu de PARTEA BUNĂ A ISTORIEI, dar, de partea bună a MCV-ului și Schengenului, ba!!!

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Superb…Mai clar de atit… Doar intr-o sedinta de citeva ore… zile?…
    Ia seammma popor Roman… Istoria nestiuta sau neinteleasa, naste monstri si se repeta… cam la 50-100 de ani. In asa fel, incit, tu sa uiti. Uitarea este mama dezastrului. Intrebatii pe mincinosi.