Analize și opinii

Toată teama celor care se vaccinează că unii nu se vaccinează are o singură logică: vaccinul nu te protejează. Altfel, n-are noimă.

Toată teama celor care se vaccinează că unii nu se vaccinează are o singură logică: vaccinul nu te protejează. Altfel, n-are noimă. N-ar trebui să se teamă cei care nu se vaccinează?
Dacă te vaccinezi, OK, poți să iei virusul. Fiindcă s-a spus că nu te protejează. Dar n-are efect. Virusul, spun. Nu ajungi la simptome grave. Nu pentru asta e făcut? Nu așa spun ei?
Cei care nu se vacinează, fie ajung la simptome grave – treaba lor -, fie la simptome ușoare, fie sunt asimptomatici. Unde mai e pericolul? Îmi scapă ceva?
Vineri, un prieten, din Timișoara, avocat, a luat virusul de la un client. N-a știut decat sambata, cand pacientul a fost depistat pozitiv. Ieri s-a testat si el. Pozitiv. E bine mersi. Ia paracetamol, n-are absolut nimic. Stă în izolare, fiind responsabil.
Deci, unde e grozavia? Niciunde! Trebuia să se meargă pe principiul: fiecare să-și evalueze starea de sănătate, împreună cu medicul de familie, să se fi permis analizele anuale. Medicul de familie să stabilească în dreptul fiecăruia vulnerabilitatea, în funcție de starea de sănătate. Fiindcă virusul nu ucide oameni SĂNĂTOȘI. Dacă mai suntem sănătoși la cap.
Păi dacă după un an nu s-a vrut asta, ci doar să se bage teroarea în omenire, că virusul e un organism care mănâncă celule crude, ne mai mirăm că trăim într-o asemenea demență?
Demența asta putea fi instaurată și când aveam de-a face cu virusul gripal AH1N! Dacă ar fi vrut guvernanții, ar fi plătit media să provoace teroarea asta. Ar fi fost la fel. Ar fi raportat decese. De unde știa pulimea că nu e așa? La fel ar fi urlat la cei care nu se vaccinează de AH1N!