Analize și opinii

Lucian Sarbu: “Ies la iveală lucruri șocante legate de atacul terorist din Rusia”

Ies la iveală lucruri șocante legate de atacul terorist din Rusia.
Pe 7 martie unul dintre teroriștii tadjici a fost fotografiat în mallul Crocus, probabil căutând să inspecteze locația și să vadă ce e de făcut.
Pe 8 martie ambasadele US și UK la Moscova au lansat de acum infamul avertisment legat de iminența unui atac terorist în următoarele 48 de ore, și rugămintea către cetățenii proprii să evite aglomerațiile.
Pe 9 martie la mallul Crocus urma să aibă loc un concert al cântărețului Shaman, care a lansat în plin război hitul “Ia Russkii / Eu sunt rus”, care s-a bucurat de mare succes în toată Rusia, devenind un soi de imn popular al războiului din Ucraina. Dar concertele acestui interpret cică sunt păzite de gărzi înarmate până-n dinți, așa că un eventual atentat terorist era imposibil de executat. De aceea se crede că ținta inițială a atentatului, pe baza căreia ambasadele au lansat avertismentul, a fost concertul lui Shaman din 9 martie, dar având în vedere șansele slabe de reușită, echipa de teroriști l-a amânat până când a găsit o ocazie mai favorabilă.
Este evident că firele vor duce în cele din urmă undeva spre Ucraina, poate chiar spre vreunul din guvernele occidentale. Deja se vorbește de faptul că echipa de teroriști a fost contactată inițial prin intermediul ambasadei ucrainene din Tadjikistan. Nu trebuie să ne mire: așa cum ziceam încă de la început, acești imbecili care ne conduc, spre deosebire de Rusia, nu au un plan B sau un plan C, și nici nu au capacitatea de a concepe și de a executa cu succes vreunul. Ei urmează în continuare planul A, care viza sufocarea Rusiei prin sancțiuni și provocarea de revolte interne care să ducă la prăbușirea regimului. Înțelegerea Rusiei de azi de către occidentali este mediată de personaje dezechilibrate mintal precum Anne Applebaum, Michael McFaul sau Anders Aslund, care au impresia falsă că Rusia e încă blocată în 1917, că Putin e un soi de țar Nicolae al II-lea și că rușii sunt asemenea mujicilor în fierbere din perioada primului război mondial. Pe cale de consecință, una dintre cheile reușitei planului lor e stârnirea furiei populare împotriva “țarului”. La nevoie, chiar și prin atentate teroriste care să bage spaima-n populație și să o facă să se revolte împotriva regimului care nu mai e în stare să-i asigure pacea și prosperitatea.
Efectul va fi fix pe dos. Putin a încercat să-și țină populația destul de departe de război. Pentru ruși, războiul e resimțit mai ales în regiunile de graniță, unde ucrainenii mai fac incursiuni și mai bombardează din când în când. Dar cu asemenea atentate nejustificate împotriva civililor populația va fi cu atât mai convinsă de justețea “operațiunii speciale” a lui Putin. Țarul Nicolae a picat din cauză că erau cozi la pâine, nu din cauză că s-au apucat nemții să pună bombe la Petrograd.
De fapt, dacă vrea să învingă Rusia, Occcidentul ar trebui pur și simplu să producă mai multe arme, să fie economic mai eficient și să aibă mai mulți aliați internaționali în rândul acelor țări pe care Donald Trump le numea cu dispreț “shitty countries” (adică ¾ din planetă). Or, e suficient să spunem că în Congresul american s-a produs recent o nouă păruială pe marginea plafonului datoriei, care trebuie din nou mărită pentru ca guvernul să nu intre… în faliment. Așa că un plan B al Occidentului mort care să implice o luptă mai eficientă împotriva Rusiei e exclus: de la un cadavru nu putem aștepta decât să-i mai crească o vreme unghiile și barba, și nimic altceva. Singurul plan B realist al Occidentului ar fi așezarea la masa negocierilor și acceptarea lumii multipolare și a reîntoarcerii istoriei. Dar asta nu se va putea face decât cu o altă generație de politicieni occidentali. De la actuala generație, compromisă și falimentară, nu mai avem ce să așteptăm.

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Pe Dna Anne Applebaum ,americanca parcă dupa nume, am vazut-o citata in serialul documentar de pe Nietkids, ‘Punctul de co borâtură”.