Analize și opinii

Lucian Blidar: “Mintea mea nu îi înțelege pe antiromânii români”

Mintea mea nu îi înțelege pe antiromânii români. Fiecare națiune are istoria, miturile, legendele, poveștile sale, încercând să le pună în valoare, încercând să le scoată în evidență, indiferent dacă sunt ori nu adevărate, încercând să își arate rolul și contribuția lor pe plan mondial, continental (cel puțin), arătându-și, cât mai spectaculos posibil istoria. La noi, majoritatea dintre ciumpalacii de servici, picpalacii care au citit cinci carți și cred că au înțeles ce au spus alții (nu cu bune intenții) despre „nașterea” neamului nostru, o dau, biciuind curcubeul, cu fuziunea neamurilor pe aceste meleaguri, cu imbecilitatea strămoșilor noștri, cu supușenia față de „Marile Porți”, cu lenea și analfabetismul nostru, cu ura și invidia față de vecin…

Ba mai mult, nu doar că încearcă să denigreze neamul românesc, ci se încearcă și distrugerea „fundației” pe care s-a ridicat România, să îi spunem modernă. Acest joc dureaza de două mii de ani.

Și cu cât ne apropiem de timpul prezent, cu atât parcă, este nu doar evident, ci și dramatic.

Dragi maimuțe cu ADN-ul de prin alte meleaguri, dar cu C. I. roș’, galbenă, albastră, dacă în 2000 (DOUĂ MII) de ani nu ați reușit să distrugeți acest neam, credeți ca veți reuși acum?

Ați „furat” 5.000.000 de suflete ca să le importați ADN-ul, ați creat „găuri istorice” în neamul acesta, încercând să demontați continuitatea pe singurul pământ fabulos și milenar (cum este posibil sa fim înconjurați de slavi dacă între Carpați nu exista continuitate? Probabil că slavilor nomazi nu le plăcea apa de izvor, pădurile întunecoase sau pământurile bogate), să distrugeți „Spiritul Străbun” care, din când în când, se mai zvârcolea în câte un Țepeș, Ștefan, Mircea, Mihai, Horea, Ioan, Avram… (și totuși prea puțini) pe care cum ați putut i-ați șters de pe fața pământului.

Cred că habar nu aveți, de fapt, ce faceți. Cred că în analfabetismul vostru academic funcțional zace zeul nesimțirii și persecuției. Ca și când ați face un experiment în care să puteți observa cât rezista cel mai vechi neam la chin și jale.

Nu vă dați seama că această „șmecherie românească”, acest instinct de supraviețuire natural își are originile undeva departe?

Nu v-ați săturat să o tot dați în bară?

Gata! Ajunge!

Autor: Lucian Blidar