Analize și opinii

Jucătorul de păcănele

E transpirat. Înjură în surdină și fumează țigară de la țigară. Nu îl doare nimic de la atâta stat pe scaunul înalt. Nu simte oboseala și nici aerul îmbâcsit. Din când în când trage un pumn în marginea aparatului colorat. Are creierii prăjiți dar merge mai departe. Și-a pierdut salariul, a pierdut și banii de pe verigheta și telefonul amanetate ceva mai devreme. Figurile geometrice nu vor și pace să se așeze într-o configurație câștigătoare. E disperat. Trebuie să ajungă la un moment dat acasă și să dea socoteală. Nu poate veni lefter. Se împrumută ca ultimă soluție la cămătarul ce stă și el amuzat în fața unui aparat, la pescuit de asemenea clienți. Cămătarul masiv știe că nu va pierde. Din contră, își va scoate de nenumărate ori investiția de la naivul de lângă el. Îl recunoașteți pe fraier, nu? E Câțu.Cotroceanul unanim (ați observat că nimeni din PNL și galaxia de influenceri și și ziariști “dă dreapta” nu îl critică, nu?) face mișto de noi toți cu același talent cu care aș face eu stand up comedy. La glumele lui scrâșnite plânge viitorul nostru dar ce importanță are, jumătate din popor e leșinată la absurditatea show-ului. Cealaltă jumătate oftează de dor și jale încercând să vadă dacă mai există opoziție sau dansează toți pe tangoul : “Ochi albaștri cu luciri de epoleți”. Azi până și Zaraza ar fi avut master la Academia de Informații “Mihai Viteazul” iar Păstorel Teodoreanu ar fi făcut epigrame care să se ia curajos de corupți.

Ambasadorul Licuriciului e coborât direct din scrierile lui Nenea Iancu. Ce cafele ar fi băut dânsul cu Prefectul Tipătescu, ce ar fi mers la vânătoare cu dl. Cațavencu, ce politică ar fi făcut cu stimatul Trahanache… Ah, vizionarule domn Caragiale, ce schițe ai fi trântit azi cu dânsul…

În timpul acesta Dragnea stă la pușcărie pentru aroganță cel mult, că vraful de hârtii care l-a trimis acolo e pură literatură. În țara asta trebuie să furi cu vagonul. Doar așa vei ajunge să fii respectat, votat și adulat. Fraierii se duc lângă hoții din banii copiilor. Iliescu trimitea un ambasador american să plimbe ursul, Severin naviga printre puternicii lumii cu grație, Năstase mergea la vânătoare cu Shogunii vremii. Până și Geoană impunea respect. Ponta se bătea pe burtă cu greii Bruxelles-ului. Toți au avut sau au de suferit. Jigodiile absolute sunt însă europarlamentari respectați. Koveși e procuror “ipipio” chiar.

În timpul ăsta plătim sume fabuloase pe armament inexistent. Las’ că ne apără Fratele cel Mare! De cine? De rușii care ne vând cel mai scump gaz din Europa și de chinezii care ne-ar fi retehnologizat reactoarele și upgradat rețelele de telefonie.

Exact în același timp germanii și francezii fac afaceri grele cu Putin. Nimeni nu evocă la Paris și Berlin “pericolul rusesc”, nimeni nu plânge pentru că “vin muscalii să fure și să distrugă și să facă nasoale”. A, pardon vin dar sparg o căruță de bani prin magazinele de lux.

Cine pana mea face politică externă a țării? Că nu contăm. Pur și simplu România e o gubernie oarecare din care niște Superșmecheri scot mega profit. Apropo, în februarie 2017 plângeați de mila băncilor. Dragnea le voia răul. Azi aflăm că jumătate dintre ele sunt investigate pentru spălare de bani. Rahatul e probabil atât de mare că nu a putut fi acoperit nici măcar în clasicul stil românesc.

Hai, bucurați-vă! Poate îi ies lui Câțu cinci șeptari și de mâine va curge lapte și miere la fântânile lui Firea.

PS. Măi partidul lui Brătianu, “prin noi înșine”, partid plin de Harvarzi și Oxforzi, numai pe Nicușor “Muc cel Mic” Dan l-ați găsit catindat la București?

Autor: Vasile Suhov

Sursa: Vasile Suhov Facebook

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • …uite natiunea de imbecili in care imi duc zilele! in comentariile de mai sus se vede unde am ajuns… imbecili care apara alti imbecili tradatori si isi baga la argumente anti-pesedismul si vesnica religie… ce mai conteaza realitatea cind trebuie sa vezi doar m**e psd si ”Legile Sfinte scrise in Biblie”? decerebratii, trepanatii si trogloditii au liber la Internet si nu reusesc decit sa scoata noi si noi monstri lingvistici..