Analize și opinii

Luminița Arhire: „LUCRURI FANTASTICE VOR URMA PENTRU ROMÂNI!!!” (VASILE CÎȚU, PREMIERUL DESEMNAT AL ROMÂNIEI)”

Ei, haideți, nu fiți triști, că e bine cu Vasile Cîțu premier! Zău! Ce poate să strice? Să privim partea bună a lucrurilor. De exemplu, Vasilică al nost’ e prieten cu nenea FMI. Îl mai știți pe nenea FMI (Fondul Monetar Internațional), ăla care, de atâta austeritate, umbla cu pantofii găuriți, ca să-i arate cetățeanului român că SE POATE? Ei, cum să nu-l știți pe simpaticul și auto-austerul Jeffrey-F(ranks)MI că, de! „…grea misie…famelie mare, renumerație după buget, mică”… rezultatul? Iată:



„Jeffrey Franks s-a întâlnit sâmbătă, la sfârşitul misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI) în România, cu preşedintele Traian Băsescu. Întâlnirea a avut loc la Palatul Cotroceni într-o atmosferă destinsă, atât de destinsă încât a fost surprinsă gaura din talpa tocită a pantofului drept purtat de reprezentantului FMI în România.” (ADEVĂRUL.ro, 8 mai 2011)

Pe când era „decât” ministru al Finanțelor în Guvernul Orban, Cîțu Vasilică s-a grăbit să ne anunțe că ar vrea să reînnoiască jurămintele de iubire cu FMI, cât se poate de repede:

„Eu o să am o echipă de la FMI care vine în România în ianuarie să se uite la Codul fiscal, la evaluarea modului în care noi colectăm, să vedem dacă Codul fiscal în România azi este o povară aşa cum este, alambicat, complicat sau poate fi îmbunătăţit. (…) Vor veni şi ne vor da soluţii!” (Vasile Florin Cîțu DIGI 24, 17 decembrie 2019)

Ai! ai! ai! Iubirea e un lucru foarte mare! Și gaura din pantoful lui Jeffrey Franks e nimic față de gaura din buget descoperită de Vasilică în greaua moștenire preluată de la CIUMA ROȘIE. E normal însă, după cum ne dăm seama, să vină niște specialiști în găuri ca să-l ajute pe Cîțu să mai cârpească pe ici, pe colo, finanțele publice. Deci -entuziasm general că se-ntorc „apostolii austerității”!!!… sau nu chiar general? Păi, dacă ne uităm la reacția deputatului Gheorghe Daniel, un liberal mai deștept decât toată conducerea partidului, luată la grămadă, s-ar zice că nu prea…

„Nu doar că Guvernul României nu are ce învăța de la FMI, dar FMI nu mai are de mult timp ce căuta prin România! Plimbați ursul cu cine vă merge!” (Gheorghe Daniel, 18 decembrie 2019, pe FACEBOOK)

Aoleu! Ce urât! Ce exprimare… Citind mesajul, Vasilică a devenit însă șovăitor și nu i-a mai chemat pe prietenii de la FMI în ianuarie. Dar acum, că a avansat și e PREMIER, eu zic că-i cheamă! Aici văd eu partea bună a lucrurilor. Căci, ia să vedem ce idei avea nenea FMI, cel însurat vremelnic cu tanti Christine Lagarde în 2011, cam la cinci ani de la însurătoare:

„Guvernele, fondurile de pensii și persoanele fizice subestimează în mod serios perspectiva persoanelor care trăiesc MULT MAI MULT DECÂT NE-AM FI AȘTEPTAT. De aceea, guvernele trebuie să continue politici de «schimbare a jocului» pentru a se asigura că sistemele de pensii devin durabile. Prima «schimbare a jocului» este o reformă a drepturilor cetățenilor. Ar trebui început cu asistența medicală, care are cea mai mare pondere în cheltuielile legate de vârstă(…). O altă prioritate este ridicarea vârstelor de pensionare pentru a corespunde creșterii longevității. Acest lucru ar consolida sistemul de pensii și ar prelungi viața productivă a persoanelor.” (Christine Lagarde, directoare FMI, într-un discurs la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, conform THE SYDNEY MORNING HERALD, 4 martie 2016)

Unde ați mai auzit dumneavoastră, cetățeni, o reluare explicită a ideilor doamnei Lagarde în politica dâmbovițeană? Exact! în discursul „talentatei doamne Violeta Alexandru”, de la Muncă și Protecție Socială (bine, mai ușor cu protecția socială pe scări, n.n.) dar și în bâlbâiala premiantului Victor Costache de la Sănătate, liberali performanți care azi sunt demiși, dar mâine, sper, vor fi din nou miniștri, fiind renominalizați de către domnul premier Vasilică! Dânșii, împreună cu noul premier liberal, cred că vor gândi o „soluție” concretă pentru pensionarii ăștia care nu mai au pic de rușine și trăiesc mai mult decât trebuie! Să îmbinăm, așadar, utilul cu plăcutul! Să profităm, deci, constructiv de vizita virusului cu coroniță de premiant prin România (musafir poposit, evident, în fief-ul CIUMEI ROȘII, nicidecum în civilizatul și asepticul Hermannstadt, că doar virusul este civilizat și știe unde să se stabilească fără să-l supere pe președintele Klaus)!

Beneficiile pentru guvernul Vasilică, pentru bugetul de pensii sau bugetul sănătății, vor fi TOTALE! Căci o parte dintre pensionarii care tradițional votau cu CIUMA, dar care aveau de gând, paraziții, să trăiască MULT MAI MULT DECÂT NE-AM FI AȘTEPTAT, vorba doamnei Lagarde, consumând din programele de sănătate publică fără nici o opreliște, în loc să meargă direct la POLISANO Sibiu și înghițind bani de la bugetul de pensii cu nemiluita, ar putea fi triați de-acum, în mod amiabil, de către domnul virus.

S-ar putea numi REFORMA SOCIALĂ PRIN CORONAVIRUS și ar putea fi introdusă în programul de guvernare liberal. Iar dacă experiența se va bucura de succes, rărirea prin CORONAVIRUS s-ar putea aplica, gradual, prin infiltrarea acestuia discret în mâncarea parlamentarilor pesediști, de la bufetul instituției. Astfel, zic, n-ar mai fi nevoie nici de alegeri anticipate, căci dezideratul celui de-al doilea mandat al președintelui -„O ROMÂNIE FĂRĂ PESEDEU”- ar fi îndeplinit și, vorba lui Vasilică, „LUCRURI FANTASTICE VOR URMA PENTRU ROMÂNI!!!”

Autor: Luminița Arhire

Sursa: Luminița Arhire Facebook

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Pai, daca PNL-ul a facut imprudenta de a-i da un os de ros lui Vasilica Cuțu Cuțu, acum potaia asta lațoasa musca ca un turbat tot ce-i iese in cale!

  • Acest dubios catu vasile daca il plimbi pe la Gara de Nord,asta intra in gara si se urca in tren! Mare “caracter”!

  • Madame Lagarde are 64+ de ani! Si are “culcusul” bine asigurat in ciuda trecutului dubios! Asa se scrie istoria…