Analize și opinii

Groapa de gunoi de la Pojorâta – o operațiune a serviciilor secrete străine?

Ca să fie clar, nenorocita aia de groapă de gunoi de la Pojorâta se va da în folosință. Putem să ne punem de-a curmezișul toți cetățenii județului Suceava și mai

2015_06_04_ecobucovina_rsz_crp

Ca să fie clar, nenorocita aia de groapă de gunoi de la Pojorâta se va da în folosință. Putem să ne punem de-a curmezișul toți cetățenii județului Suceava și mai bine de jumătate de Românie. Putem să ne dăm cu fundul de pământ, să ne legăm cu lanțuri de copaci, să facem un gard uman în jurul gopii și să ne turnăm cenușă-n cap, să facem dansul ploii, degeaba…. Dacă tinerii frumoși și liberi nu ies din case, degeaba. Dar pe ei nu-i deranjează rahatul ăsta apărut în vârful muntelui. Sunt prea speriați că PSD-ul va câștiga alegerile și sunt mult prea preocupați  cu „puie Ponta ” și „vive Clotilde Armand” pe rețelele de socializare. Pe lângă asta, afară e frig, groapa e pe vârful muntelui, în pădure și orice tânăr frumos și liber știe că înafara orașului nu există internet, prin urmare nici viață, așadar, groapa aia nu deranjează decât pe câțiva nostalgici comuniști, retrograzi, care nu înțeleg defel că lumea a evoluat, că realitatea zilelor noastre e cea virtuală și în plus, doar e groapă ecologică. Așa scrie pe net!

Până acum n-am scris despre această oroare pentru că efectiv nu-mi venea a crede că autoritățile nu vor opri acest proiect. Acum sunt sigur că nu vor interveni sub nicio formă ca să-l oprească. Principalul motiv pe care îl aduc pentru continuarea lucrărilor la această groapă de gunoi este acela că dacă n-o finalizează, trebuie să înapoieze Uniunii Europene aproximativ 50 de milioane de euro. Apăi dacă ești om politic și nu rahat politic, îți asumi acest risc și pui punct acestui experiment. Nu trebuie să fii Einstein ca să realizezi că aducând poluarea în vârful muntelui, vei pierde mult mai mult decât cele 50 de parale europene. Pe lânga asta, absolut niciunul dintre aleșii județeni din ultimii 8 ani, nu s-a deranjat să ia avionul până la Bruxelles, Strasbourg sau Luxemburg să explice acolo situația, ba mai mult, nici măcar n-au luat trenul până la București că să găsească măcar acolo o soluție. Pur și simplu este un subiect mult prea delicat, pentru că în joc sunt o grămadă de bani, care deja au ajuns la cine trebuie, au început chiar să facă pui, iar persoanele deja unse, știu că nu au voie să scârție. Incusiv serviciile secrete consider că au fost implicate în acest odios proiect pentru că, fără sprijinul lor, el nu putea fi implementat la cât deranj a produs societății civile și la cât e de prostesc.

Personal, consider că această groapă de gunoi este un nou experiment la care suntem supuși ca popor de către aceleași forțe externe care au avut grijă să ne îngenuncheze economic și spiritual în ultimii 26 de ani.  Este vorba despre o nouă operațiune ca cele de după 89 când ni se băga în cap că suntem niște nimeni, că nu valorăm nimic, că România este cea mai nenorocită țară din lume, că noi, ca popor,  nu suntem în stare să realizăm nimic, că suntem niște oameni murdari cu caracter infect, etc. De data asta, operațiunea „groapa de gunoi” s-a făcut pe bucovineni, pentru că aceștia nu prea au băgat la cap propaganda sălbatică din anii 90 împotriva românismului și și-au văzut mai departe de treburi, de muncă, de viață, reușind să rămână niște oameni demni, liberi, care n-au nevoie de „finanțare externă” pentru a trăi decent. La dânșii în bătătură, ei sunt stăpâni și nu UE, nici FMI, nici Banca Modială. Fără intevenția acestor grozave instituții financiare, nici a altor măreți investitori străini, bucovinenii noștri au rămas tot harnici, au găsit soluții la provocările economiei capitaliste, au prosperat, și-au respectat tradițiile, au evoluat atât economic cât și spiritual, putând fi dați exemplu pentru restul țării că se poate trăi și fără să depinzi de nimeni, fără să îți ceri voie ca să muncești. Dar țara noastră nu are voie să vadă astfel de exemple! Pentru că dacă ar realiza toți românii că pot fi stăpâni pe propriile vieți, atunci interesele puterilor străine care ne controlează economia ar fi grav afectate. Și-atunci, de câte ori se ridică o insulă de prosperitate și normalitate pe cuprinsul acestei țări, trebuie acționat în consecință și distrusă. Ori ca să distrugi o comunitate, trebuie mai întâi să-i distrugi spiritul. Iar la Pojorâta asta se întâmplă: se distruge spiritul acelei comunități. Se umple cu rahaturi inima munților, care în mod normal trebuia să fie cea mai curată zonă montană. Și de aici vor veni alte nenorociri: se va termina următorii ani cu turismul în zonă, animale sălbatice vor muri pe capete din cauza microbilor, copacii vor începe a se usca tot mai mulți, apa va fi poluată, pășunile otrăvite și dacă toate astea nu-l vor îngenunchea pe bucovineanul nostru, care în urma acestor „întâmplări” va rămăne fără principalele sale activități economice, un „accident” va face ca respectiva groapă să se transforme peste noapte într-o bombă ecologică, care va marca sfârșitul unei zone de poveste și a gospodariilor din zonă.

Ce-i care ne-au distrus țara, vor efectiv să vadă dacă se pot răhăți în capul nostru. Dacă nu ne opunem cum trebuie acestei gropi, nu numai că vor reuși, dar se și vor șterge cu noi la fund!

Autor: Dragos Hutuleac

Sursa: Suceava Live

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu