Analize și opinii

Ministrul bulgar al Sănătății, pus sub acuzare într-un dosar privind un contract cu Turcia pentru vaccinuri interzise în UE. La noi CINE investighează vaccinul adus de tehnocrați din Kazahstan?

Ministrului bulgar al Sanatatii, Petar Moskov, i se pregateste un act de acuzare, in legatura cu scandalul vaccinurilor care a avut loc la inceputul anului 2016. Moskov a fost citat sa se prezinte in fata urmaririi penale saptamana viitoare, informeaza Novinite.com. 
photo_verybig_173450

“Orice ar avea Parchetul de spus, va fi mentionat luni”, a declarat purtatorul de cuvant al Procurorului General, Rumyana Arnaudova.

La inceputul anului 2016, procuratura a initiat un proces de pre-judecata in legatura cu gestionarea frauduloasa a unui contract cu Turcia, privind aceste vaccinuri. Viceministrul Sanatatii, Adam Persenski, a fost, de asemenea, inculpat in acelasi dosar.

Investigatia se concentreaza atât pe aspectul financiar cât şi pe riscul pe care aceste vaccinuri îl prezintă pentru sănătatea copiilor, vaccinurile aduse fiind NEAUTORIZATE ÎN UE.

Ministrul demisionar al Sănătății, Petar Moskov trebuie să apară la 16:30 ore, luni, la Biroul din Sofia Procuraturii și va fi, probabil, pus sub acuzare cu privire la scandalul vaccinurilor care a avut loc la începutul anului.

La începutul anului 2016, Procuratura a inițiat un proces de pre-judecată în legătură cu un barter de vaccinuri între Turcia și Bulgaria.

Duminică. Moskov a declarat pe bTV că el a fost invitat să se prezinte la Parchetul General.

“Nu am nici o idee despre ce anume aceste organisme judiciare vor să vorbească cu mine. Jumătate din personalul ministerului a fost interogat în legătură cu aspectul financiar al celor două donații “, a declarat Moskov și a adăugat că vaccinurile nu erau periculoase și că oamenii care pretind că acest lucru” vor fi judecați de Dumnezeu. “

Ministrul Bulgar al Sănătății a adus vaccinul EUVAX care e interzis în UE, ministrul nostru cu trupa de tehnocrați a adus Hexaxim care e şi el interzis fiind în perioada de teste.

Ministrul bulgar al Sănătăţii, Petar Moskov, a fost pus sub acuzare, luni, pentru gestionarea frauduloasă a unui contract cu Turcia privind vaccinuri, informează site-ul Novinite.com.

Petar Moskov, ministrul Sănătăţii în exerciţiu, a fost chemat la sediul Parchetului General luni după-amiază, în cadrul anchetei referitoare la un contract care a generat pierderi la bugetul de stat al Bulgariei.

Potrivit procurorilor, contractul semnat de Petar Moskov cu Turcia a fost neprofitabil pentru Bulgaria. Contractul prevedea furnizarea de către Turcia a 100.000 de doze de Pentaxim, un vaccin pentru copii, şi a 100.000 de doze de vaccin antihepatită Euvax. În schimb, Bulgaria ar fi trebuit să ofere Turciei cinci milioane de doze de vaccin antituberculoză. Însă vaccinurile Euvax nu au putut fi utilizate întrucât sunt interzise în spaţiul Uniunii Europene. Cu toate acestea, Ministerul bulgar al Sănătăţii a plătit 323.000 de leva (175.145 de dolari) pentru costuri de transport şi pentru TVA – informează Mediana.

Deci s-a adus un vaccin interzis în UE şi cu toate acestea, Hotnews VĂ MINTE CĂ NU SUNT PROBLEME CU CALITATEA VACCINURILOR.

Domestic | November 21, 2016, Monday

Novinite – Outgoing Health Minister To Be Indicted Over Vaccines Scandal

Outgoing Health Minister Petar Moskov has to appear at 16:30 hrs on Monday at Sofia Prosecutor’s Office and will probably be indicted regarding the vaccines scandal which happened at the beginning of the year.

At the beginning of 2016, the Prosecutor’s Office initiated pre-trial proceedings in relation to the barter of vaccines between Turkey and Bulgaria.

On Sunday. Moskov stated on bTV that he has been invited to appear at the Prosecutor’s Office. “I have no idea what these bodies want to talk to me about. Half of the staff of the ministry was interrogated in relation to the financial aspect of the two donations,” said Moskov and added that the vaccines were not dangerous and the people who claim so “will be judged by God.”

Sursa: Fluierul.ro

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu