Analize și opinii

Gheorghe Piperea: „Evident, nu știați asta, că nu e știre oficială, că n-a fost dată pe nicăieri. Nu-i așa că-s buni și conspiraționiștii la ceva?”

Un parlamentar pe_se_de a spus aseară că unul dintre “jaloanele” PNRR, fără de care nu se dau banii europeni din acest extraodinar program “negociat la sânge” de Iohannis pentru noi, dragii lui români, este:
Perfectarea și plata în avans a unor contracte de consultanță cu OMS, FMI și Banca Mondială!
Ura și slava!
Numai OMS trebuie să primească 50 de milioane de euro – și a primit deja, în avans, 23 de milioane!
Evident, nu știați asta, că nu e știre oficială, că n-a fost dată pe nicăieri.
Nu-i așa că-s buni și conspiraționiștii la ceva?
În orice caz, hai să ne întrebăm și să emitem nește conjecturi (că răspunsuri oficiale nu vom primi)…
Oare pentru ce-i fi nevoie să dăm OMS, din sărăcia noastră, 50 de milioane de euro? Ca să ne spună ce bine e să înghețăm la toamnă-iarnă-primăvară prin școli, spitale, instituții publice, tribunale, metrou, tramvai, acasă, pe motiv de “sobrietate” energetică? Să ne povățuiască Tedros ce bine e să mâncăm apetisantele insecte* și delicioșii viermi? Sau să ne zică bilgheiț cât de minunate și necesare sunt medicamentele fără efect terapeutic și vakseenurile inutile, dar cu efecte nocive, doar pentru că sunt produse, pentru controlul populației și pentru continente de bani, de corporațiile farma, adică de principalii sponsori comerciali ai OMS?
Iar Băncii Mondiale de ce să îi dăm bani? Ca să ne spună cum să distrugem mai bine prin privatizare chiar și restul de fabrici și uzine pe care le mai avem (notă: din 1990 până acum, tot cu consultanța Băncii Mondiale, România și transformat în fiare vechi și deșert peste 1.300 de asemenea furnizori de mii de locuri de muncă pe unitate)? Ca să ne spună cum să ne distrugem mai bine puterea de cumpărare a banilor și veniturilor din activități decente? Ca să ne spună cum să ne înfometăm mai bine, în timp ce devenim, prin chimizarea alimentației și a medicației, din ce în ce mai sănătoși, până când crăpăm de sindromul morții subite? Ca să ne spună cum să poluăm mai eficient, consumând produsele nesănătoase, din plastic și insecte, ale corporațiilor, și producând mai multă energie pentru a fi devorată de corporațiile digitale și de mașinile electrice, alea care-s, cică, ecofriendly?
Culmea e că problema acestor consultanțe parazitare a fost adusă în fața DNA de către useriști, adică fix de cei care au scris acest PNRR! Slava consultanța și DNA!
*insectele, inclusiv larvele lor (viermii) conțin chitină, o substanță care le formează crusta dură, exoscheletul; pentru cel puțin un sfert din populație, această substanța este toxică; pentru mulți, dă alergii sau chiar intoleranță; asta da știință, nene – să obligi omul, fără discriminare, la chestii care îi fac rău, doar pentru că așa îl faci responsabil… Slava!

Autor: Gheorghe Piperea