Analize și opinii

Gheorghe Piperea: Conform Le Figaro, Franța urmează a trece la “economia de război”

Cel care s-a împroprietărit prin uzucapiune (posesiune de lungă durată) asupra Franței și asupra UE, musiu Macron, sugerează că doar în acest fel va putea să îl înfrângă pe gaspadin Poutine. De fapt, este o măsură de back up, pentru eventualitatea că partidele care îl susțin vor pierde alegerile duminică, în favoarea alianței de stânga din jurul lui Mélenchon. Dacă stângiștii vor câștiga, trecerea la “economia de război” nu le va permite să formeze un guvern cu care Macron să fie obligat să coabiteze. Elevii lui Schwab nu dau doi bani pe voința populară, pe alegeri, pe alternanța la guvernare și pe pace. Ei înaintează în ritm de panzer spre visul demolării lumii pentru a o face “mai bună”, mai nazistă. Build back better.
Tot ceea ce lumea a fost obligată să experimenteze, de la plandemie, la criza energetică, la războiul programat și până la foametea și sărăcirea accentuată a populației, nu este deloc pentru siguranța noastră, ci pentru siguranța lor, vătafii neo-feudalilor care dețin controlul lumii. Este pentru împușcărierea noastră, pentru a putea fi mai ușor și mai eficient remodelați și reeditați.
Economia de război, despre care francezii vorbeau încă de pe acum 3 luni, când Macron avea “șansa” să piardă prezidențialele, înseamnă rații, cartele, planuri militare, lockdown, “raționalizarea” consumului de energie și combustibil, achizițiile de stat fără licitație, impunitatea pentru infracțiunile de serviciu comise la ordin militar, stagflația, monopolul, îmbogățiții de război și sărăciții de politici militariste.
Dacă Franța trece la economia de război, toată Europa o va face. Și astfel, victoria psihologică a lui gaspadin Poutine va fi fost totală. În comparație cu țările UE, China va fi o țară de fericiți, cu singura neplăcere de a nu mai putea vizita cu zecile de milioane o Europa transformată din muzeu în aer liber în cazarmă. Democrata SUA își ca putea freca palmele la gândul că va fi din nou hegemonul Europei.

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu