Analize și opinii

Gheorghe Piperea: „Conform Constituției un guvern interimar nu poate prelungi starea de alertă. Cui îi pasă?”

Observ că, la ordinul scrâșnit al comandantului acțiunii, guvernul interimar va prelungi starea de alertă chiar de azi (în avans, ca să fim siguri că nu vom avea Crăciun normal).
Reamintesc că un guvern interimar, conform Constituției și legii de organizare și funcționare a guvernului, NU poate emite o asemenea hotărâre.
Ce face guwernerul interimar emițând această hotărâre de instituire a unei noi perioade de restricții de drepturi și libertăți este ilegal și ne-constituțional. Nu doar pentru că este un guvern interimar, ci și (mai ales) pentru că restricțiile de drepturi și libertăți nu pot fi impuse decât temporar și doar prin lege ca act juridic al Parlamentului.
Dar cui îi mai pasă? Ce mai contează o samavolnicie în plus?
PS Oricum, văd că mulți cititori ai acestei pagini sunt mai mulțumiți că eu “nu am dreptate” (cu referire la postarea de luni) decât că guvernul țării încalcă legile țarii și Constituția…

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Corect. Hai să-i dăm în judecată. Eu sunt gata. Redactați dvs. acțiunea în numele meu (și al dvs. dacă vreți), veniti ca apărător/împuternicit al meu/nostru și o trimitem la instanță pe email. Sunteți de acord? Tf. 0755 322 329 Mîndru.