Analize și opinii

FRUMUSEȚEA SUVERANISMULUI

Cupa Mondială la fotbal din Qatar demonstrează încă o dată frumusețea suveranismului. Apartenența la gena națională, la identitatea, valorile și tradițiile naționale. Când vezi cu ce fervoare și respect sacrosanct, cu ce emoție cântă imnul național sportivii și galeriile… n-ai cum să nu fii impresionat. Se face pielea de găină.
Nu suveranismul, diversitatea etnică, religioasă și culturală sunt pericolul la adresa umanității. Ele pot fi armonizate superb într-un cor global. Pericolul este globalismul – ideologia, deci – instrumentat de niște demenți care cred că pot uniformiza rasial, cultural, religios populațiile planetei, să le aducă sub un sceptru unic, deconstruindu-le identitar.
Pe lângă biodiversitate, diversitatea culturilor, tradițiilor, religiilor fac parte din tezaurul, din patrimoniul umanității care nu trebuie să dispară. Și pentru asta trebuie luptat. Nu uniformizarea, ci armonia realizată prin dialog intercultural, interreligios, interetnic trebuie să fie scopul.
Nu trebuie să se piardă nimic din tezaurul umanității acumulat în devenirea istorică. Cine să înțeleagă asta, frankfurtarienii, soroșistii? Ei sunt dezumanizați și dezumanizanți. Aculturali.

Autor: Mario Munteanu