Analize și opinii

Florin Colceag: „Mi s-a întâmplat să cunosc un asasin economic autentic și experimentat.”

Mi s-a întâmplat odată să cunosc un asasin economic autentic și experimentat. Am fost cu regretatul Constantin Cojocaru, autorul Constituției Cetățenilor, a cărei modelare structurală o făcusem eu și o corectase Ioan Roșca. Era deja elaborat modelul de țară ce ne-ar fi permis dezvoltarea sustenabilă, așa că într-un fel aveam speranțe mari pentru viitor. Emigrația românilor nu era alarmantă, medicii de valoare nu fuseseră alungați din ţară pe motiv că nu pot fi plătiți. Așa că am privit asasinul economic cu curiozitate și condescendență.

El căuta să recruteze oameni inteligenți și cu nume bun ca să devină instrumente bine plătite ale distrugerii și ruinării națiunii. Culmea este că bătrânul asasin economic era român la origine, crescut în America și trimis de șefii lui să lovească propria patrie pentru bani. Era bătrân și bogat, mai avea puțin de trăit, deci banii pentru el nu aveau prea mare valoare. La sfârșitul vieţii însă el dorea răzbunare împotriva țării ce i-a adus numai suferință și durere. Mi-a povestit viața lui, cum a traversat Dunărea înot, câtă pușcărie a făcut fără să fie vinovat, după război. Cât de mult a fost mințit, trădat, până când i s-a înveninat sufletul și a devenit asasin economic profesionist.

Am văzut ulterior cum a acționat ca să dărâme un prim ministru de la acea perioadă. Avea planuri principale, secundare pe diverse variante de acțiune, oameni potriviți, antrenați sau recrutați adhoc prin televiziuni, al căror rol era să picure venin și neîncredere în mintea oamenilor.

Acum privesc în urmă, dar și înainte și recunosc în politicile actuale aceleaşi mâini ale asasinilor economici, tineri sau bătrâni, ce au ieșit din nou după pradă, ca lupii sau ca alte răpitoare ucigașe. Se poartă cu politicienii dând porunci și mănându-i ca pe oi către un dezastru de imagine și acțiune, ce-i va scoate curând din joc, căci nu au fost capabili să dezvolte un sistem care să dezvolte țara și au fost primii care au vrut să o vândă asasinilor economici.

Mai avem încă o ultimă şansă de redresare. Mai avem încă specialiști remarcabili și oameni inteligenți și etici. Mai avem încă oameni care îşi iubesc țara, cultura și neamul și care sunt dispuși să muncească mult ca să dea copiilor un viitor. Deși vremurile sunt dificile, mai avem putere, și gând curat, credință în Dumnezeu și în principiile etice, lumină în suflet și în minte.

Trebuie să ne unim toți cei care pot să aducă aceste orizonturi aproape de oameni, să formăm o rețea a profesioniștilor puternică, flexibilă, eficientă, ca să ne păzim țara de asasinii economici de pretutindeni. Altfel ne vom pierde țara, ne vom pierde viața, ne vom pierde sufletul, ne vom pierde planeta ce deja se degradează rapid.
Dacă ați început degradarea pierzând-vă curajul, credința, tăria, demnitatea, lăsându-vă umiliți, batjocoriri, mințiți, jigniți, atunci este momentul să vă treziți și să treceți la acțiune. Este ultimul ceas pentru evitarea dezastrului. Căutați oameni drepți, corecți, capabili, care să vă reprezinte la alegerile locale și parlamentare, căutați profesioniști care au demonstrat prin fapte nu prin vorbe amăgitoare. Căutați oameni de acțiune care au curajul de a interveni la timp și nu vor lasă să se ajungă la dezastre.

FORMAȚI REŢEAUA PROFESIONIȘTILOR autentici și asumați-vă misiunea ridicării și oprirea scufundării!

Autor: Florin Colceag

Sursa: anonimus.ro

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Toate bune si frumoase, insa ce nu s-a inteles e ca-i nevoie de o schimbare de paradigma. Altfel ramanem blocati in acelasi Sistem.