Analize și opinii

Principala caracteristică a băieților din pădurea cu stele pe umeri este că sunt anti-pesediști convinși.

Principala caracteristică a băieților din pădurea cu stele pe umeri este că sunt anti-pesediști convinși.
Fiind anti-pesediști convinși, trebuie luptat în mod constant cu satana pesedistă. Satana trebuie distrusă. No respite for the nașpa pesediști. No mercy for the wicked ones. Ca la război.
Principala problemă a băieților din pădurea cu stele pe umeri este că satana se încăpățînează să nu moară, indiferent de eforturile lor, indiferent de cîți infiltrați infiltrează spre dominare și control partidul cel nasol.
PSD dă semne din ce în ce mai clare că își revine.
În ritmul ăsta, pînă la parlamentare, primejdia e imensă pentru băieți. Să nu care cumva PSD să treacă înaintea PNL la procente, să se trezească Doamne ferește țarul Iohannis și gașca sa civilă într-o situație oribilă, cînd PSD ar lua 31% și PNL un pic sub, doar 30% sau, și mai nasol, doar 29 virgulă something.
Așa ceva nu se poate! Ceva trebuie făcut, tovarăși!
Și tot fac, evident. Presa cumpărată toacă zilnic. DNA înflorește din nou. Sacii cu voturi sînt pregătiți, cu grijă de data asta să se închidă, totuși, și camerele de luat vederi, să nu se facă din nou de râs doamna Mamițica sistemică.
Însă problema persistă. PSD crește, PNL horcăie. Și nici jucăriile vechi nu mai dau randament.
Partidul civil Pro România dă semne de slăbiciune. Chiar și după infuzia cu cei de la ALDE, clar Pro România își linge rănile după înfrîngerea clară de la locale, unde PSD i-a servit-o sec, ca la pocker: dovediți că sînteți buni și faceți 10%. Au făcut pe dracu șubler. S-au făcut pulbere, iar anti-priceperea de la București devine deja legendară în analele dezastrelor electorale.
Deci buba mare. Chiar și cu efortul depus de Pro România de a ciuguli din PSD, s-ar prea putea ca PSD să treacă totuși primul linia de ștart la parlamentare. Nasol. Prea nasol. Foarte nasol. Băieții urmăresc cu preocupare și îngrijorare acest fenomen.
Soluția? Construim un nou PP-DD. O nouă găletușă în care să intre toți supărații că nu au încăput pe liste. De unde îi luăm? Absolut la întîmplare, toți să fie de la PSD, ca să muște doar și numai din trupul partidului care i-a tras pe tușă.

Așa a apărut recentul fenomen PER.

PER, un partid mic, cu o ideologie variabilă, oportunistică. Orice dar nu ecologie. Ecologia e boring. Puterea e mai gustoasă. PER, în general pînă acum un partid din tabăra anti-PSD. Un partid apropiat de Băsescu și trupa de civili creată de acesta. Iată că acum, însă, PER face dintr-o dată un face-volte necesar de 180 de grade (grade! ce ironie în acest cuvînt…) și descoperă absolut convenabil, întocmai și la timp, că trebuie să fie mama răniților pentru toți pesediștii izgoniți de pe liste.
De ce? Simplu. Ca să rupă iaca acolo 3 puncte procentuale din PSD, în așa fel încît PSD să nu mai facă 31%, ci absolut la întîmplare 28% și neapărat sub PNL-ul care o să ia 29% – 30%.
Să nu care cumva să îndrăznească satana de PSD să scoată capul să fie primul la procente, să le încurce socoteala băieților lui Iohannis să ridice pretenții să facă guvernul. Că așa scrie acolo la lege: se acordă mandatul celui care obține cel mai mare număr de voturi.
Înțelegeți acum foșgăiala necesară? Înțelegeți acum disperarea băieților? Ar trebui s-o înțelegeți.
Singura întrebare care încă persistă: cei care s-au dus cu furie la PER sînt exploatați în orb, li se călărește emoția negativă, sau au negociat ceva, cu bună știință? Sper din tot sufletul să nu fi fost într-atît de naivi încît doar să fie niște de-ăia, cum le spune: naivi utili…
Mîndră corabia, meșter cîrmaciul aproape civil.
Ghinion.

Autor: Mirel Palada

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Cine vorbeste , MIREL PALADA ? Pai de ce dracu nu spune , d e ce nu recunoaste ca si aia de la PSD si aia d e la PNL , provin cam toti din aceeasi ” padure ” ?