Analize și opinii

Adriana Vitan Balint: „Nu mai dați exemplu Italia atunci când vorbiți de restricții!”

Nu mai dați exemplu Italia atunci când vorbiți de restricții, ca să îi scuzați pe decidenții noștri! În Italia, școlile, teatrele, cinematografele, stadioanele, sălile de sport și restaurantele NU sunt închise.
În Italia, toți cei care au intrat în contact cu un pozitiv confirmat, sună la medicul de familie și primesc pe mail trimiterea pt testare. Testarea este GRATUITĂ, oamenii merg cu mașina personală la centrul de recoltare, stau la cozi cu mașinile și li se recoltează proba fără să coboare din mașină. Primesc rezultatul testului a doua zi și după 14 zile repetă testul, tot GRATUIT.

La școală, toți copiii primesc măști dimineața, la intrarea la cursuri. De profesori nu mai vorbim, e evident ca le dă statul. În caz că un copil este depistat pozitiv, intră in carantină, 14 zile, doar clasa în care a fost depistat copilul pozitiv, nu toată școala, cum se întâmplă la noi, unde, indiferent de efectivele din instituții, se declară focar la 3 persoane pozitive și toată lumea, zeci, sute, mii de persoane sunt trimise acasă degeaba. După ce copilul a fost depistat pozitiv și s-a carantinat clasa, după o zi-două, medicii vin la școală și recoltează probe de la toți copiii din școală. Tot GRATUIT!

Asta înseamnă să vrei să izolezi pozitivii și să urmărești o pandemie pentru a putea proteja populația , nu să urmărești să te îmbogățești tu și tot guvernul cu toate neamurile.
Calicii noștri nu ar da nici măcar o mască de câțiva bani gratis, mai bine incasează ei tot din VÂNZAREA măștilor. Bănut cu bănut se adună, de ce să îl piardă prin impărțirea gratuită a măștilor în școli?

La noi, afacerea cu testele e de ordinul sutelor de milioane de euro, care intră tot în buzunarul nenorociților care se prefac îngrijorați și ne spun că ne protejează inchizându-ne pe toți în case, la infinit.
Medicii care propovăduiesc covidul recoltează testele, pe bani mulți, în clinicile lor private, le prelucrează la spitalele de stat unde lucrează și dau comisionul guvernanților care nu au niciun interes să testeze gratis sau să izoleze virusul. Cu cât mai multe cazuri, cu cât mai mulți ani de teroare, cu atât mai bogați vor fi ei.

Chiar sunteți atât de orbi și surzi, incât să nu vedeți ce se întâmplă la alții? Ce v-a dat statul român de la începutul pandemiei, in afară de amenzi, jigniri și amenințări? Măcar o mască gratis a primit vreunul de la stat?
Nu există țară europeană care să inchidă cu lunile atâtea sectoare de activitate! Școlile nu au fost închise complet, 8 luni, niciunde în lume! Toate țările au oferit servicii gratuite pentru cetățenii lor, iar cele care nu au făcut-o, nu au închis nimic. Voi ce ați primit? Stați sub pat in continuare și recitați din Miorița? Numai că ați adus pe lume copii care merită sa trăiască măcar cum ați trăit voi. În egoismul vostru, puteți să vă gândiți o clipă și la ei?

Autor: Adriana Vitan Balint