Analize și opinii

Fascismul cotidian. Despre condamnarea la foame și marginalizare a nevaccinaților

Declarația de ieri a lui Florin Câțu, cum că dorește ca numai cei cu green pass să intre în magazine a stârnit un val de reacții negative pe internet. Se înțelegea că nevaccinații sunt condamnați la foamete și marginalizare.
Ieșirea în decor a lui Câșu a fost etichetată ca fascistă, dementă, demnă de o antologie a prostiei politice de către diverși comentatori.
Scriitorul Alexandru Petria a scris un text extrem de contondent, la limita rebeliunii. ”Îi voi considera dușmani personali pe toți politicienii care o să voteze pentru vaccinarea obligatorie, varianta pe ocolite, prin înăsprirea regimului green pass. Și o să mă străduiesc să le aflu adresele de domiciliu și numerele de telefon ca să le transmit ce și cum cred. Fiecare poate să procedeze la fel în zona în care stă. Dacă o să se facă publice datele lor, cu atât mai bine! Să vedem cât le dă mâna să forțeze nota. Să-i facem să dârdâie de frică!”, a scris Petria, ca un îndemn la nesupunere și reacție împotriva unei părți a clasei politice.

Autor: Elis Eremia

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu