Analize și opinii

Dragomir Daniel Tiberivs: „Bă săracilor, asta înseamnă că SUA trăiește pe datorie.”

Ăștia care o ardeți cu americanii că bă să intervină SUA să intre NATO peste ruși, știți bă să numărați până la 30 de trilioane?

Dar știți ce presupune suma asta?
Bă săracilor, asta înseamnă că SUA trăiește pe datorie. Că ia mereu pâine și pateu pe caiet și nu are de unde să dea banii la magazin la Oaie.

Și că datoriile lor le plătim noi.
De fiecare dată când băgăm benzină, când plătim o factură de telefon, când luăm un meniu la mec sau bem o cola plătim din banii noștri din munca noastră un procent de datorie a tiparniței de dolari americani. Sau când guvernul român cumpără bonduri de trezorerie sau titluri de stat la fel: plătește din banii tăi (că aia înseamnă “bani publici”) bunăstarea americanului de rând.

Da da, ăla care bagă fastfood până crapă se uită la CNN și Fox News și când vine în România îți scuipă semințe în cap că el e american șmecher tu român prost, ăla trăiește (și) din banii tăi. Și ai altor naționalități “inferioare” care întrețin mașinăria militaro-financiară americană.

Ia de numără și după ce termini de numărat 30 de trilioane de dolari stăm de vorbă.

Autor: Dragomir Daniel Tiberivs

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Care tara nu traieste pe datorie? Dupa stralucitoarea dumneavoastra logica nu ar mai trebui sa cumparam produse straine, ca sa nu le platim datoriile lor, ci doar romanesti. Pai sa nu mai importam nimic, zic si sa producem noi, cum ziceau comunistii…