Analize și opinii

Doar nebunii se joacă cu focul

Ceea ce nu înțelege Occidentul este că refuzând obstinat să negocieze cu Rusia – de pe poziția a două mari puteri nucleare (Rusia are 625 de focoase nucleare, NATO 750) – încercând prin sancțiuni economice să o ducă în faliment, poate împinge lucrurile spre o Apocalipsă. Când cineva nu mai are ceva de pierdut, își pune centura și se aruncă în aer. Cu toți ceilalți. Ferească Dumnezeu!
Iar ceea ce nu înțelege lumea este psihologia poporului rus. Că Rusia nu este Putin. Ci și generalii ei, împreună cu poporul rus. Dacă își închipuie cineva că Putin poate fi dat jos de popor, se înșală amarnic. Și chiar dacă ar fi dat jos, va apărea un alt Putin. Occidentul n-a înțeles că strategia de a încercui Rusia cu baze NATO a însemnat:
1. Crearea de insecuritate pentru poporul rus. Aducând rachete la granița noastră e ca și când vreți să ne sufocați.
2. Umilirea sentimentului național. Adică, am renunțat la comunism, am permis reunificarea Germaniei și ruperea Tratatului de la Varșovia și acum ne luați de proști.
După ce Rusia a acceptat să renunțe la comunism, eliberând 14 țări de sub dictatura URSS, devenite independente – bravo ei, și România era încă în comunism acum! – a încercat să aibă relații oneste cu Occidentul, să devină parte a lui.
Occidentul, înțelegând prost că odată cu prăbușirea URSS Rusia a devenit o epavă în relațiile internaționale, s-a înșelat. USA s-au și văzut ca Jandarmul unic al lumii. De aceea n-a mai considerat că trebuie să țină cont de Rusia, de ONU, de dreptul internațional. Și Rusia chiar ajunsese o epavă, o putere regională. Până a venit Putin.
Încet încet, a repus pe picioare industria de cercetare militară, de producere de armament. Occidentul a sfidat Rusia. Nu a mai luat-o în seamă. „Suntem singura putere pe lumea asta”. Ăsta este adevărul.
Gândiți-vă, în contextul unor relații corecte NATO-Rusia, dacă Rusia ar fi investit miile de miliarde cheltuite pentru înarmare în economie, la ce nivel economic era Rusia acum? La resursele pe care le are? Și ce liniște planetară era….
În 1997, Rusia a semnat un Acord cu NATO. Ca între două mari blocuri militare nucleare. Că orice acțiune în plan geopolitic se va face doar ÎN COMUN. Rezultatul? În 1999, NATO ataca Serbia, fără niciun mandat al Consiliului de Securitate al ONU, fără să întrebe Rusia.
Nu mai amintesc celelalte „bravuri” ale NATO, de după episodul Belgrad, că am obosit. A urmat nebunia cu integrarea Ucrainei și Georgiei în NATO. Aflate în coasta Rusiei. De ce? Dacă NATO e alianță defensivă prin statut?
Depindea siguranța țărilor NATO de Ucraina și Georgia? Am înnebunit? S-a băgat bățul prin gard în Georgia. Rusia a intervenit. Apropo, Saakashvili e în pușcărie acum. Condamnat de justiția georgiană.
Întrebare: Băi, dobitocule, noi suntem în NATO, suntem sub umbrela ei. Ce nu-ți convine? De ce tot scormonești tu prin trecut? Ne apăra Rusia mai bine?
Întrebarea e pertinentă. Pusă de oameni sinceri, dar reduși ca IQ.
Uite de ce:
1. Orice politică bazată pe minciună nu rezistă. Dacă Putin este un dement, și sub presiune apasă butonul nuclear, te apără pe tine umbrela NATO, dobitoken? Automat se activează sistemele antinuclearea ale adversarilor. Suficient ca planeta să fie distrusă de trei ori.
2. Relațiile internaționale sunt fluide. Alianțele se fac și desfac, în funcție de conjuncturi politico-economice. Mai ales în vremuri de criză. Știi tu cum vor evolua mâine? Ai vreo garanție? De unde? Uite că lumea s-a schimbat. A apărut un alt monstru: China. Nu e mai bine ca lumea să fie arbitrată de o instanță neutră precum ONU? Sau noi vrem confruntare, să vedem care e mai tare? Dacă suntem într-o alianță, trebuie să-i girăm toate prostiile, toate excesele de putere? Se vor întoarce ca un bumerang.
3. Istoria ne învață că viața oamenilor este cel mai scump dintre toate lucrurile. Și că politicienii trebuie să fie presați să țină cont de ea. Dacă sunt lăsați în pace, încurajați în planurile lor demente de către popoare, alimentați de lupta pentru putere, atunci viața nu mai valorează nimic. Devin capabili de orice.
4. Cu toții avem copii, nepoți-unii și vrem să-i vedem că se bucură și ei de viață, de ceea ce le oferă planeta asta mirifică. Păi dacă vrem, nu trebuie să fim cerebrali, să susținem toate premisele care să le ofere asta? De ce ne aruncăm atunci în războaie fără nicio rațiune, de ce susținem inept o forță sau alta satanică? Nu e asta lumea noastră?
De ce nu căscăm bine ochii să decelăm răul, din oricare parte ar veni? Adică Occidentul e Imperiul Binelui și Rusia al Răului? Cine a exploatat mai mult în istorie? Cine a sclavagizat mai mult? Eu pun acum întrebări inepte, ca să se deștepte idioții util. Eu am susținut că nu poți judeca fapte istorice prin prisma sistemului de valori de azi. Dar ăștia merită, să-i temperezi. Deși e imposibil.
Puțintică răbdareee… Să vedeți ce „democrație”, neomarxistă, vă va servi Noua Ordine Mondială! Că n-o să mai aveți curajul să deschideți gura, că nu știi pe cine jignești. Te cheamă la CNCD – Ministerul Adevărului – și iei o amendă de o să muncești 6 luni s-o plătești.
Cui să spui astea, mă, la chiaunii #rezist? Lumea a intrat în demență. După postarea asta, boii or să râdă. Îi veți cunoaște. Dacă mai pot.

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Ce mai plangeti de mila rusilor. Aveau si ei o mica tarisoara, cam cat doua continente, si hai sa mai ia putin si de la vecini ca nu-s cuminti…
    Daca se simt inghesuiti si amenintati de baze NATO, cum explicati ca au flota in Marea Blatica, desi n-au iesire acolo. Dar detin, impotriva firii, o eclava, Kaliningrad, de unde comanda flota. Ce concesie mai mare vreti? Saracu Putin, incepe sa semene din ce in ce mai mult cu Stalin si Brejnev la un loc. Vrea tot. Probabil veti fi premiat si pus sef cu propaganda cand va intra in Romania cu trupele lui.

  • George, Sankt Petersburg este oras rusesc, mare port la marea Baltica. Geografia nu minte.