Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Ce e mult e prea mult. Zelenski și-o ia grav de la israelieni”

Ce e mult e prea mult. Zelenski și-o ia grav de la israelieni, după discursul ”incendiar” de azi, din Knesset, în care face trimitere la Holocaust, și la opțiunile Ucrainei de acum 80 de ani. A vrut să forțeze o paralelă între Rusia și Germania nazistă, pentru a sublinia alegerea Ucrainei, de a-i apăra pe evrei în WW II. Și le bate obrazul: ”Noi, ucrainenii, am murit pentru ca voi să trăiți, deci săriți cu banu și cu Iron Domul!”
Găsiți singuri reacțiile furioase ale unor importanți lideri israelieni. Reacții perfect justificate, ținând cont de ”arsurile istoriei”. În plus omul nostru uită sistematic un lucru: Ucraina a fost parte a URSS până în 1991-1992! Așa că NU Ucraina a făcut opțiunea aia în urmă cu 8 decenii, ci URSS. Iar ce au făcut unii ucraineni, în Polonia și în Ucraina, ocupate de naziști, cu evreii și cu polonezii e horor!
O fi fiind el etnic evreu, dar asta nu-l face cunoscător al ”narațiunii” israeliene pe tema Holocaustului. Care e una foarte complicată, radicală și fără compromisuri. Și mai uită că, printre cetățenii israelieni, sunt mulți ruși. Care s-au radicalizat și ei, ca poziție, în legătură cu de acum războiul ruso-ucrainean. Să-și angajeze pe cineva, care să-l tragă de mânecă, atunci când sare peste cal. Azi a dat grav cu mucii în fasole, și riscă să strice în câteva ore tot ce a construit, ca imagine, de la începutul invaziei ruse. Treaba lui, și-a făcut-o cu mâna proprie și personală.

Autor: Constantin Gheorghe

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu