Analize și opinii

Atenție, tovarăși, dușmanul nu doarme!

O ură drăcească s-a cuibărit în oameni.

Abia ațâțată de divergențele cu mască-fără mască, cu vaccin-fără vaccin, ea a explodat odată cu războiul și este abil întreținută pe toate canalele.

Sub nici o formă ura nu trebuie lăsată să se stingă.

Mai întâi „distanțați social” de aproapele, acum simțim o satisfacție sălbatică să îi lipim „departelui nostru” etichete. Să punem la index. Să arătăm gloatei la cine trebuie să se repeadă și pe cine trebuie să sfâșie.

Suntem în post: evlavioși, mâncăm fasole și urzici, ne facem cruci popești, conservatoare, spoite cu teologie, dar ne curg balele de poftă după carne și sânge de om.

Intelectualii înrolați ca volintiri în Ministerul Noii Culturi îi iau la întrebare pe preoți și pe ierarhi de ce nu condamnă Dușmanul cu mânie proletară și se ascund în spatele isihiei Postului.

Sunt aceeași intelectuali care, timp de doi ani, au propovăduit ascultarea și supunerea în fața Dictaturii COVID, vituperând împotriva celor care refuzau Înțepătura Mântuitoare.

Simplul fapt de a gândi „altfel” te face suspect. Spion. Trădător. Paria. Ori idiot util, dacă ai noroc de clemența inchizitorilor.

Gândirea însăși este suspectă. Tot ce gândești poate fi folosit împotriva ta.

Singura cale de a scăpa de blamul public este să repeți narațiunea oficială. Dar nu ca un papagal, de complezență, ci cu patos și convingere. Să îți demonstrezi atașamentul și să-ți iei angajamentul.

„Patru picioare – bun. Două picioare – rău.”

Grupul de Cenzură condus de Arafat este o glumă. Până când va fi pus pe picioare și va intra în pâine, nimeni nu va mai avea curajul să spună ce-i trece prin cap.

Timp de doi ani, Libertatea a fost confiscată din înalte rațiuni sanitare, „temporar, pentru binele comun”.

Acum, Libertatea este pusă la zid și executată sub acoperirea legii marțiale.

Nimeni nu trebuie să se sperie: totul va reveni la normal când dușmanul va capitula.

„Emmanuel Goldstein, ticălosule, nu vei scăpa de mânia poporului!”

Autor: Adrian Pătrușcă

Sursa: activenews.ro

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Stati linistiti, libertatea de a fi idioti nu o sa v-o ia nimeni. Vine din interior.

  • …ce sa-i faci? asa se intimpla cind la butoane ajung porcii… da! „Patru picioare – bun. Două picioare – rău.”… insa CINE le-a permis porcilor sa ajunga in jilturi si le-a pus telecomanda intre copite?

  • Prin aceasta gandire antagonica nu faceti decat sa amplificati ura dintre semeni. Sau asta v-ati propus.

  • @iocan poenaru: Carlo Cipolla afirmă că imbecili se găsesc și în rândul Laureaților Premiului Nobel, într-o anumită proporție. Când spui că „libertatea de a fi idioti nu o sa v-o ia nimeni.”, sigur te referi la cei cu două picioare. Având patru picioare consideri că nu-ți este afectată libertatea de a fi idiot.