Analize și opinii

Daniel Muşatin: “Adică punerea țării şi a poporului ei ca gaj la cămătari… şi cam atât!”

1. Bulibăşeala cu “catindatul” FSN-ului de la capitală.
La prima vedere, exemplul tipic, românesc, de “să moară capra vecinului” decât să iasă campioană. E mâncătoria clasică, specifică triburilor tracice, amintită în “Istoriile” sale de Herodot şi care a făcut ca, după unirea de la 1859, pentru ca “oasele domneşti” să nu se ucidă între ele de la scaunul domnesc, să accepte să fie mânate de un principe străin.
Dacă se caută mai în adâncime, e dubios că, în cazul de față, “străinul” e finul lui Băse, cu tată fost deputat pedelist … şi deja totul începe să pută a servicii … deşi n-aş exclude nici varianta în care actualul primar de la sectorul 5 primeşte ca premiu Primăria Bucureştiului datorită faptului că, executând un an de pârnaie, a acceptat să fie “supapa”, “Acarul Păun” pentru operațiunea “Colectiv”.O “piesă” în care se pun afişe cu Cîrstoiu (perdant cuminte, asumat) dar în cabină se pune ştampila pe Piedone-Antena3-Voiculescu-CNN. Nu de alta, dar este nevoie şi de “mass media” în toate mascaradele cu “voturi numărate de STS” ale acestui an.
2. A câştigat Putin cu 88% alegerile de la ruşi şi toți agaricii fac pe deştepții cu “nedemocrația” de la Moscova. Dar la noi, unde STS-ul “numără” voturile, când se dau erate noaptea pentru a-l salva pe Băse, când unii sunt filmați cum cotrobăie prin sacii cu buletinele de vot de la sectorul 1, când la Paris votează doi cetățeni pe secundă, când un “Ghinion!” smulge 3 milioane de voturi în plus în turul doi, împotriva oricărei logici, etc. voi sunteți convinşi că rezultatul e alegerea voastră?
Şi apoi, dacă în SUA “alegerile” sunt câştigate de CIA de ce ar fi de mirare că în Rusia le câştigă FSB-ul? … şi oricum, cred că discuția e mai complexă. Dacă voi aveți impresia că ceea ce face Rusia e exclusiv decizia unui “țar”, vă înşelați amarnic. Sau credeți că, în SUA, valiza atomică e lăsată la dispoziția bătrânelului senil, dacă “democracy” i-a permis ca în decursul unui mandat să se plimbe cu Air Force One?
3. L-au extrădat pe Cherecheş şi toți se umflă în pene ca şi cum ar fi recuperat de la austrieci Petromul! Băi, nenorociților! “Realizările”, “managementul”, “politicile”, “sustenabilitatea”, “euroatlantismul”, “justiția” şi restul de “rumeguş” produs de voi, pentru țară, în 35 de ani = 173 de miliarde de euro datoria externă a României … adică punerea țării şi a poporului ei ca gaj la cămătari… şi cam atât!
4. Becali trebuie să piardă campionatul de “şuturi în plopi”, ca să se smerească, într-un final, cu adevărat!