Analize și opinii

Dan Diaconu: Rusia: punct și de la capăt!

S-au încheiat alegerile rusești în care occidentalii s-au comportat din nou ca niște pigmei. Ucrainenii au fost puși să atace pe teritoriul Rusiei, reușind să piardă în acea operațiune inutilă și nebunească mai bine de 1000 de oameni. Probabil cei care-au scăpat cu diverse infirmități vor fi premiați cu o sesiune foto cu o boarfă celebră, după modelul deja patentat de autoritățile de la Kiev.

Partea cea mai tragicomică a fost însă cea a propagandei. Peste tot în lume s-a făcut caz de cozile din secțiile de votare. Spunea propaganda – care la nivel global are inteligența lui Radu Tudor – că rușii au fost scoși cu poliția din case și trimiși la vot. Într-adevăr, fix așa a fost! Mărturie stă faptul că au fost cozi infernale la vot inclusiv la ambasadele din statele occidentale. La Paris, Londra, Berlin s-a stat ore întregi la coadă. Probabil poliția lui Putin acționează inclusiv acolo, altfel nu-mi explic fenomenul.

Lăsând gluma la o parte, trebuie să înțelegem realitatea, anume că, prin aceste alegeri, Rusia și-a clamat cât se poate de clar independența totală față de structurile anglo-americane de putere. De asemenea, prin participarea masivă la vot s-a demonstrat că populația este total de partea actualei conduceri a țării, împărtășind din plin politica oficială a puterii de la Kremlin. Și nici nu-i greu să-ți dai seama de ce.

Pentru Occident însă este un dezastru absolut întrucât se vede cât se poate de clar că e în picaj de narativ. Nu doar că toate forțările de a influența societatea rusească eu eșuat, dar eșuează inclusiv la ei acasă. Iar eșecul propagandistic e dublat de cel economic și asta ne demonstrează că treburile stau mult mai rău decât par. Proiectul „picajului Rusiei” era ultima șansă a Occidentului de a mai prădui ceva și de a-și amâna moartea. Eșuarea planului pervers de ștrangulare a Rusiei vine acum cu consecințe dezastruoase, cu o accelerare a descompunerii. Agitarea europenilor o demonstrează cât se poate de clar. Partea proastă e dată de capacitățile militare ale Occidentului care încă sunt mari și, din această cauză, factorii de putere nealiniați au început să-și exprime îngrijorări din ce în ce mai vizibile.

Vocea cea mai clară vine din China, de unde s-a transmis cât se poate de vocal faptul că un atac de-al NATO sau SUA asupra Rusiei va provoca o reacție militară a Chinei. E cât se poate de clară linia roșie trasată de chinezi, le fel cum e cât se poate de limpede poziția lui Putin care a re-avertizat Occidentul să nu se joace cu armele nucleare ale Rusiei.

Alăturarea Rusia-China creează cel mai puternic pol de putere al planetei. Tehnologia militară rusească, completată de capacitatea tehnologică și de producție a Chinei, îmbunătățită de resursa umană de acolo produce un pol invincibil de putere. Oricât s-ar chinui SUA să-și demonstreze supremația, în fața alianței ruso-chineze e zero.

Există un clip în care un soldat rus explică diferențele fundamentale dintre armamentul rusesc și cel american. Spune el că „noi facem arme pentru război, în timp ce americanii fac arme pentru show”. Războiul din Ucraina a demonstrat asta cu vârf și îndesat. Absolut toate armele avansate trimise acolo s-au dovedit a fi niște eșecuri. Însă asta nu o constată doar rușii, ci și americanii. Un raport al Government Accountability Office specifică faptul că 70% dintre avioanele F-35(cele pe care le cumpărăm și noi!!!) nu sunt capabile de luptă. Avioanele ălea totuși sunt noi și doar 30% dintre ele sunt capabile de război! M-am liniștit. Credeam că noi, cu amărâtele ălea de F-16 bune doar să facă umbră, suntem o excepție. Aiurea, asta e regula!

Chiar și așa însă, ceea ce-și doresc atât rușii cât și chinezii este o aterizare cât mai controlată a SUA și a Occidentului, pentru o evitare a unei confruntări inutile. Pe moment, ieșirea chinezilor la mezat cu declarația limpede are efectul său: în nicio simulare de război ruso-american SUA nu mai iese învingătoare. E vorba de simulările lor, nu de ceea ce ar spune chinezii, care oricum nu comentează pe această temă. Punând și Rusia alături, e cât se poate de clar deznodământul unui asemenea război.

Ce trebuie reținut e faptul că, prin alegerile desfășurate, Rusia și-a proclamat independența absolută. De-acum evenimentele vor lua o cu totul altă turnură. Veți vedea asta!

Autor: Dan Diaconu

Sursa: https://trenduri.blogspot.com/

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Cineva , un om de bine , afirma ca cei care citesc analize în registrul prezentat de Dl. Dan Diaconu sunt Șoșoiști și Simioniști , oameni , după el , de nimic. Păcat că unii oameni care reușesc să se exprime și în scris au abordări deviante , nu înțeleg că lumea poate să funcționeze și în afara tiparelor democrației occidentale. Dacă tot se promovează sus și tare democrația , drepturile omului, libertatea statelor de a-și crea singure politica internă și externă , de ce domnul ”adjectiv” nu-ți priește și un alt mod de viață care nu coincide ca al tău dar nici măcar nu catadicsești să-l înțelegi ? Chiar , de ce ?