Analize și opinii

Adrian Onciu: SĂ TRĂIȚI! ROMÂNIA DEVINE BAZĂ MILITARĂ

Continuă discuțiile aprinse despre lipsa de personal calificat. De când cu războiul din Ucraina, zeci de mii de soldați au ieșit din sistem. Tinerii par prea puțin atrași de viața de cazarmă și de perspectiva confruntării cu rușii. Dacă în Polonia guvernul a ridicat salariul minim lunar al unui soldat la circa 1.400 de euro, în România generalul Ciucă are senzația că poate aduna mii de Rambo cu doar 480 de euro de căciulă. Eșecul ultimei tentative de a înrola 5.000 de pifani a fost răsunător. Statul român admite că nu are infrastructura necesară pentru reintroducerea serviciului militar obligatoriu, așa că deocamdată investește 2,5 miliarde euro în noua bază NATO de la Kogălniceanu – cea mai mare din Europa. Baza va găzdui 10.000 de militari din statele Alianței plus familiile acestora, într-un mini-orașel cu ”piste de decolare, platforme pentru armament, hangare, școli, grădinițe, magazine și chiar un spital”. Niciun cuvânt despre biserică. În fond, cine mai are nevoie de Dumnezeu într-o organizație militară care pune pe primul plan egalitatea de gen și protejarea minorității LGBT?
Statele Unite și Europa au pus la zid Rusia după alegerile de zilele trecute. De parcă rușilor le-ar păsa. Ei știu foarte bine cum a ieșit Joe Biden președinte, cu cele 100 de milioane de voturi prin corespondență, și cât de elegant se ocupă justiția americană de viața lui Donald Trump. Sau cât de transparentă a fost numirea Ursulei von der Leyen în fruntea Uniunii Europene, pe care o conduce spre o dictatură ”woke” cu nimic mai prejos decât autoritarismul lui Putin. Prin susținerea regimului Zelensky și escaladările succesive din ultimii doi ani, occidentul a reușit să-i scoată pe ruși din case în număr record. Însă nu ca să-l alunge pe Putin, ci ca să-l aleagă în proporție de 87.8 la sută. E clar că Rusia nu joacă după regulile neoliberale. Dictatorul de la Kremlin a forțat limitele Constituției pentru a-și asigura o domnie mult peste ceea ce democrația consideră a fi ”normalitate”. A fost răspunsul Deep State-ului de la Moscova împotriva valului globalist ce amenința cu o nouă revoluție portocalie. Culmea este că foarte mulți europeni l-ar prefera pe ”criminalul Putin” în fruntea țării lor. Un lider pe care îl consideră patriot și, în plus, cu câteva clase mai sus decât marionetele triste din Uniunea Europeană.
 În Republica Moldova, Maia Sandu pare mult mai preocupată de asigurarea noului mandat în fruntea țării, decât de provocările ucrainene din Transnistria. Niște consilieri vorbitori de limbă engleză au asigurat-o că nu vor extinde războiul spre vestul Europei, cu condiția ca autoritățile de la Chișinău să-i epureze pe spionii lui Putin, Moldova să-și consolideze forțele armate, iar populația să fie pregătită, în orice moment, să-și apere patria de invadatorii ruși. După modelul românesc al comasării alegerilor, Maia a decis să comaseze și ea prezidențialele din toamnă cu referendumul pentru aderarea Moldovei la UE. Luminile Bruxelles-ului și perspectiva unui trai mai bun (simultan cu scoaterea la mezat a țării) sunt principalele atuuri care i-ar putea aduce, teoretic, un al doilea mandat. Însă nu înainte ca serviciile secrete să-i elimine pe contracandidați, sub pretextul colaborării cu Kremlinul.
 Iubitul tenismenei Aryna Sabalenka, un fost jucător de hochei în vârstă de 43 de ani, a murit subit la Miami, în urma unui infarct. S-au înmulțit cazurile de ”morți subite” la oameni tineri, în puterea vârstei, fără semne că ar suferi de vreo boală. Iar unii specialiști spun că ar putea avea legătură cu efectele adverse ale vaccinurilor anti-Covid. Din păcate autoritățile nu sunt dispuse nici măcar să vorbească despre subiect, darămite să investigheze posibila conexiune dintre decese și vaccinuri, pentru a oferi publicului minime explicații.

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Nu vă agitați ! Dintre cei zeci de mii de soldați care au ”părăsit” sistemul , mulți sunt trimiși , ”voluntar ”, pe frontul din Ucraina. Voluntari pe front nu pot să fie decât foști militari , care stăpânesc tehnica și metodele de luptă. Nu cred că pensații de azi , fără stagiu militar, pot să facă față cerințelor câmpului de luptă. Așa că , mai ușor cu fuga din armată .