Analize și opinii

Dan Diaconu: Ziua Z a prezentului

Azi este ziua-hotar. Ne-o vom aminti ca „înainte de ea” şi „după ea”. Treburile sunt de mult scăpate de sub control, premeditarea e deja demonstrabilă. Azi e ziua în care se împart apele.

Dacă vreţi să înţelegeţi ceea ce se întâmplă în Ucraina, cercetaţi raportul Rand Corporation din … 2019. Absolut tot ceea ce vedeţi petrecându-se acum puteţi citi acolo(în rezumat sau studiul extins). Asupra acestui studiu, structurile de securitate ruseşti au atras atenţia încă de la apariţie. Acum însă e o adevărată revelaţie mediatică, publicaţiile ruseşti prezentând pe larg ceea ce se constituie într-o probă fără cusur. Practic absolut tot e descris acolo.

Intrarea Rusiei în Ucraina nu s-a făcut accidental sau, aşa cum susţine propaganda „pentru că i s-ar fi pus lui Putin”. Citind raportul veţi putea observa că agresiunea americană a început mult înainte de începerea ostilităţilor. Înarmarea Ucrainei se face pe ascuns încă de atunci, urmărindu-se pas cu pas „prescripţiile” din raport. Dacă nici asta nu e premeditare, atunci înseamnă că trebuie să eliminăm cuvântul din dicţionar.

Culmea, chiar şi isteria mediatică, cenzurarea surselor ruseşti şi propaganda deşănţată sunt descrise acolo. Repet, absolut nimic din ceea ce vedem acum nu a fost descris în raportul menţionat. Trebuie doar să puneţi în balanţă ceea ce citiţi – atenţie, repet, scris în 2019 – cu ceea ce vedem în teren. Orice om cât de cât raţional nu mai are niciun dubiu.

Azi războiul din Ucraina nu mai e războiul din Ucraina. Fără doar şi poate nu mai e! Începând de azi, războiul devine pe faţă ceea ce este, anume unul între puterile ascendente şi cele descendente. SUA, sprijinită – şi împinsă de la spate – de Imperiul Britanic a declarat război Rusiei. N-a făcut-o oficial, ci printr-o stratagemă parşivă. Asta e realitatea, documentată de la A la Z. De ce-au făcut americanii asta? Pentru că n-o puteau face direct cu China şi pentru că, prin căderea Rusiei, vor să dea o lecţie Chinei.

Dacă va fi sau nu aşa, urmează să vedem. S-a ajuns însă în momentul în care se scrie istoria cu litere de sânge. Ştiu, pe moment nu se vede mai nimic. Însă urmează dezastre la scară. O să vă amintesc faptul că pe 7 mai chinezii au comemorat … bombardarea ambasadei lor de la Belgrad. Am spus încă de când se petrecea nebunia că îşi vor aminti despre eveniment la momentul cheie. Şi iată, momentul cheie a sosit.

Mai avem încă un document publicat de Ministerul de Externe al Chinei, anume „Fact Sheet on the National Endowment for Democracy”. Raportul este disponibil public pe site-ul Ministerului de Externe al Chinei (vezi aici), dar e nevoie de un proxy din afara SUA/EU întrucât cenzorii europeni au blocat accesul la doocument; un rezumat încă neblocat îl găsiţi pe site-ul Global Times. Absolut tot ceea ce au făcut americanii la nivel mondial(revoluţii colorate, primăveri şi alte nebunii), toate sunt comentate cu dovezi irefutabile. E limpede pentru oricine are un dram de logică şi puţină bunăvoinţă să citească.

În concluzie, azi, 9 mai, se împart apele. E ziua Z. Probabil n-o să vedeţi mare lucru, dar vă spun că asta urmează. Avem de-a face cu un război la scară. Pe care, probabil, şi-l doreşte cu toată puterea actuala administraţie americană, puternic contestată în interior. E timpul ca acolo să se instaureze cenzura. E vremea comunismului american!

Autor: Dan Diaconu

Sursa: https://trenduri.blogspot.com/