Analize și opinii

Dan Diaconu: „Nu în ultimul rând, pe vremea lui Firea și-a PSD-ului gunoaiele nu inundau orașele”

V-au spus că PSD-ul se împrumută nesustenabil, că finanțele sunt un dezastru, că e jale și amar. PSD-ul n-a depășit deficitul de 3%, iar la sfârșitul guvernării sale datoria publică pe care a lăsat-o moștenire, ca procent din PIB, era mai mică.
Au trebuit să vină meseriașii lu’ Sică și-ai uSRIului ca să vă arate cum se face treaba temeinică. După ce au dat în gard cu deficitul pe 2019 – pentru plăți în avans, restituiri de TVA cu cântec și alte rahaturi care put a corupție – au reușit performanța ca în 2020 să ducă deficitul la 10% din PIB. Meserie, frățioare! Și, ca să fie treaba treabă, s-au împrumutat într-un asemenea hal încât chiar și lipitorile de la UE consideră că gradul de îndatorare a țării e nesustenabil.
Pe vremea PSD-ului urlau că partidul înlocuiește „specialiștii”. Aiurea, nu era nimeni înlocuit. Dacă s-ar fi mișcat un fir de păr din capul unui funcționar public, toată media mâncătoare de căcat, toți cetepeii, tăpălăbarii s.a.m.d. ar fi urlat ca din gură de șarpe. Noroc c-au venit ei la putere: schimbă tot ce mișcă. Nu au limită: se schimbă de la directori la portari, liftieri etc. Cred că și din salahori ar schimba pe criterii politice. Hmm, parcă vă sună cunoscut, nu-i așa? O asemenea golăneală nu s-a mai văzut de pe vremea țărăniștilor.
Au urlat că PSD-ul crește taxele. PSD-ul n-a crescut taxele. Ei în schimb au intrat la rupere. Tocmai la Sibiu e răzmeriță. Râd și curcile. Păi n-ați zi, băi, că primar ca al vostru nu-i? Adevărul e că un asemenea prostovan mai rar. Să-l ții primar aproape de la Revoluție până la „exportul” de la București e rușine mare, fraților! Acum vă revoltați, dar deh, așa-i când n-ai ochi de văzut realitatea.
Despre București ce să mai spun? Cât a fost Firea au spus câte-n lună și stele: că e aglomerație, că e poluare, că ăla nu-i oraș și atâtea alte imbecilități. Băi rahaților, pe vremea lui Firea nu bușneau țevile. Mukușoare, nu te mai căca pe tine, recunoaște că ești incompetent, nătărăule! Păi aia făcea nopți albe acolo și nu pleca până nu aveau tefeleii căldură și apă caldă! Pe vremea lui Firea străzile erau deszăpezite. Acum, Mukușor spune că nu e treaba lui. Când era Firea la butoane se căuta cauza oricărei depășiri de poluare. A făcut-o în asemenea hal încât au inventat tefeleii prosteala cu „particulele în suspensie”. De parcă poți face ceva cauciucului de la anvelope. A veni Mukoșor și, confruntat cu poluarea masivă ce credeți c-a spus? Că nu e treaba lui, desigur! Mukușoare, ejt prost? Păi ce treabă ai tu, băi băiatule acolo? Să le spui ălora că dacă le e frig să stea în colțu’ camerei că sigur acolo-s nouăzeci de grade?
Nu în ultimul rând, pe vremea lui Firea și-a PSD-ului gunoaiele nu inundau orașele. Sub nicio formă. Noroc că acum dat zăpada și-a acoperit mizeria!
Ce urmează? Bucureștiul se transformă în ghetou, la fel ca România. Un ghetou pe bani mulți, foarte mulți!
P.S. Tefeleilor, nu vă chinuiți să veniți cu argumente puerile și inepte. Realitatea o vedeți în față: tremurați ca niște rahați în blocurile ălea ale voastre. Și știți ce? Meritați deplin! Respirați, e abia începutul!

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Adevaratele gunoaie sunt cei de la usrplus.Deci cei de la salubritate trebuie sa-i ridice urgent.