Analize și opinii

Dan Diaconu: „Credincioșii sunt prigoniți din biserici de poliție, dar sunt împinși cu mărinimie de autorități către supermarket, mall și păcănele”

Să intri cu potera în Biserică pentru a-i răspândi pe niște oameni care se roagă este o intruziune de neacceptat, un abuz menit a ne pregăti pentru vremurile care stau să vină. Poate ar trebui să înțelegem că ceea ce se petrece în Biserică nu ține de stat, ci de credința omului. E o chestiune pe care statul laicizat nu are cum s-o înțeleagă, dar e obligat s-o respecte. De aceea este cât se poate de necesară o măsură de protecție legală a instituțiilor de cult prin care să se interzică accesul instituțiilor de forță acolo. Este aberant să intri cu pulanul și să întrerupi o slujbă.
Ceea ce vedem de când s-a forțat venirea neomarxiștilor la putere este o prigoană pe față a Bisericii, campanie susținută cu cele mai abjecte unelte ale propagandei. Credincioșii sunt prigoniți din biserici de poliție, dar sunt împinși cu mărinimie de autorități către supermarket, mall și păcănele. Câți oameni sunt prezenți la o slujbă și câți sunt prezenți într-un mall? Sunt de mii de ori mai mulți oameni în mall și toți aceștia sunt „targetați” de sistemele de ventilare cu recirculare. Practic, un om infectat care strănută în mall nu face altceva decât să „ventileze” virușii pe o rază de sute de ori mai mare.
Mă rog, nu-i cazul să facem apel la logică în condițiile în care măsurile se iau nu pe criterii logice, ci pe criterii de intimidare a celor care cred. Sunt atâte elemente care, iată, se leagă. S-a interzis sărbătorirea Paștilor, s-a interzis Înălțarea, s-a interzis Sfânta Parascheva, s-a interzis Sfântul Dumitru. Acum, la fel de „întâmplător” se interzice Sfântul Andrei, fiind previzibilă interzicerea Crăciunului, a Sfântului Ioan s.a.m.d. S-a interzis până și accesul în cimitire, un abuz greu de înghițit de către cei care-și plângeau morții. Nu-s elemente întâmplătoare. Sunt agresiuni ale statului împotriva credincioșilor. Faptul că așa-zisul „curent creștin” din PNL este reprezentat de sectanți împotriva cărora Biserica Ortodoxă majoritară duce o luptă istorică, vine să aducă o înțelegere asupra motivelor pentru care așa-zișii creștini își unesc forțele cu neomarxiștii atei întru abuzarea credincioșilor ortodocși. Știați că în urmă cu ceva vreme se spunea că PNL vine de la „Pentecostal National League”? Problema pe care ar trebui s-o înțelegeți este că ortodocșii i-au atacat pe sectanți strict pe teritoriul dogmatic, nicidecum fizic, așa cum înțeleg acum sectanții să dea replica.
Suntem într-o prigonire fără precedent a Bisericii Ortodoxe. Ați văzut poliția în Biserica Evanghelică a Plăvanului din carantinatul Sibiu? Nici naiba nu-i deranjează. Și la fel se întâmplă cu toate sectele aflate „sub protecție” deoarece își au reprezentanții în Guvern. E o chestie pe care nu v-o spune nimeni pentru că nu e „corectă politic”. Dar asta e realitatea. Nu poți să nu constați cum oastea sectară de strânsură e aliata neomarxiștilor întrucât au avantaje din prigonirea Bisericii Ortodoxe.
Însă degeaba se bucură tartorii care îngenunchează Biserica. Mâine le va veni și lor rândul. Asta pentru că niciodată în istorie credința omului n-a fost atât de călcată în picioare. Chiar și-n vremea comuniștilor oamenii erau lăsați să-și trăiască viața după tradiție. Acum este un atac programatic, un plan pus în aplicare „pas cu pas” pentru distrugerea credinței oamenilor.
Ca să-mi înțelegeți pe deplin opinia, vă voi spune că nu fac parte dintre credincioșii practicanți. Probabil nu reușesc să mă calific nici în categoria „căldiceilor”, adică acea categorie criticată de Biserică pentru lipsa de participare la viața creștină, pentru neimplicare și alte păcate care sunt cât se poate de logice. Din păcate educația mea deficitară este cea care-mi joacă feste în ceea ce privește credința. Așadar sunt situat undeva în afara fenomenului. Însă nu pot să nu constat agresiunea extremă îndreptată asupra acestei axe fundamentale a neamului românesc. Indiferent cum ai fi în raport cu Biserica, dacă ai minime cunoștințe de istorie, înțelegi că avem de-a face cu o instituție care, indiferent de vremuri, a fost sprijinul și refugiul ultim al poporului.
Atacul concertat asupra Bisericii este un atac îndreptat împotriva poporului. Din păcate, tinerele generații ieșite imbecilizate de pe băncile școlii, n-au cum să înțeleagă crima care se petrece și, mai mult, sunt părtași în această ticăloșie. Într-un fel stă în firea lucrurilor. Pe de altă parte însă e nevoie de trezirea celor care încă mai înțeleg care e lupta. Încetați să mai stați în genunchi în fața ticăloșilor insinuați ilegal în fruntea țării! Nu de alta, dar mâine conformismul vostru vă va face să vă pierdeți capetele. Sunt vremuri radicale. E timpul să ne ridicăm la nivelul provocărilor de care avem parte.

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Tinerii frumosi , liberi si credinciosi din decembrie 1989 care au infruntat dictatura , unii cu pretul vietii , pentru ca odraslele lor tefeliste de azi sa traiasca in capitalism si democratie , au intonat “CU NOI ESTE DUMNEZEU!” si au biruit hidra ceausista.
    Asa trebuie sa procedeze si in aceste vremuri crestinii , caci Iisus Christos Mantuitorul a spus inainte de slavita Inaltare la Ceruri : “Nu te teme turma mica caci Domnul tau va fi impreuna cu voi pana la sfarsitul veacului”. Amin.

  • O chestie ciudatica : in bisericile catolice din Italia, au scos apa sfintita (credinciosul intra, inmoaie 2-3 degete-n apa sfintita, apoi isi face cruce) si-au pus din belsug dezinfectant. Mala tempora currunt ….

  • Draga @Marius Cristian din pacate și din postura de om la 38 de ani adica 6 anisori la odioasa lovitura de stat din ’89 iti pot spune cu o maxima acuratețe ca “tinerii” nu au biruit nimic si au mai și murit degeaba. Azi de asemenea nu traim nici in capitalism si nici în democrație dupa umilele mele observații. Avem statut de colonie si atât dar ai dreptate cu Dumnezeu care e alături de noi indiferent de ce va urma. A fost, este si va fi cu condiția să și existe deoarece am început sa am mari dubi despre orice. O zi frumoasă!

  • Iisus spune: „Daţi Cezarului ce este al Cezarului şi lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu!“, dar atunci cand cei carora le spunem gresit, autoritati iti ataca insusi modul de viata crestinesc, credinta si Biserica, trebuie sa lupti cu ele prin orice mijloace, altfel prin pasivitate, nepasare sau non-combat, te vei dezice de Hristos! Aceste autoritati vandute sunt mai periculoase decat toti dusmanii la un loc pe care i-am avut in decursul Istoriei, pt ca ele atenteaza la insasi fibra crestina a acestui neam, ceea ce acei dusmani din Istorie, nu au facut-o! Căpitanul Andrei, interpretat de Sergiu Nicolaescu in filmul Nemuritorii(1974) ii caracteriza f. bine pe aceste Iude ale neamului: “Cei care batjocoresc această ţară nu sunt de-ai noştri, nici dacă îşi spun români. Acestia sunt câini la casa oricărui stăpân, aşa că în faţă avem duşmani.”
    Insusi Hristos se adreseaza direct acestor elite tradatoare : „Vai de voi, cărturari şi farisei ipocriţi! Căci voi închideţi Împărăţia Cerurilor în faţa oamenilor; nici voi nu intraţi, şi nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsaţi să intre!