Analize și opinii

Premierul ungar Viktor Orban: Europa va fi din nou măreaţă dacă naţiunile sale redevin măreţe şi rezistă tuturor formelor de ambiţii imperiale

Puterea Europei a derivat întotdeauna în istorie din naţiunile sale, a transmis, miercuri, premierul ungar Viktor Orban, subliniind că Europa nu trebuie să cedeze în fața formelor de ambiții imperiale, ce doresc abolirea cadrelor naționale.

Puterea Europei a derivat întotdeauna în istorie din naţiunile sale. Deşi de origini diferite, naţiunile europene au fost legate prin rădăcinile comune ale credinţei, a spus Orban, în replică la un articol publicat de George Soros în legătură cu blocarea bugetului UE, scrie MTI, citată de Agerpres.

„(…) Într-un articol apărut pe 18 noiembrie în Project Syndicate speculatorul şi miliardarul de origine maghiară George Soros a dat ordine directe liderilor Uniunii Europene, instruindu-i să pedepsească drastic statele membre care nu vor să facă parte dintr-un imperiu european unificator, sub stindardul unei societăţi deschise globale”, a explicat Orban, potrivit sursei citate.

Totodată, Orban avertizează că „mari forţe se pun din nou în mişcare pentru a eradica naţiunile Europei şi a unifica acest continent sub egida unui imperiu global”.

„Reţeaua Soros, care s-a infiltrat în birocraţia şi elita politică ale Europei, încearcă de mai mulţi ani să facă din Europa un continent de imigranţi. Astăzi reţeaua Soros, care promovează o societate deschisă globală şi încearcă abolirea cadrelor naţionale, reprezintă cea mai mare ameninţare cu care se confruntă statele Uniunii Europene”, conchide Orban, adăugând:

„Europa va fi din nou măreaţă dacă naţiunile sale redevin măreţe şi rezistă tuturor formelor de ambiţii imperiale”.

Potrivit sursei citate, întrun articolul publicat de portalul de comentarii Project Syndicate în legătură cu blocarea prin veto de către Ungaria şi Polonia a bugetului Uniunii Europene, George Soros a calificat acest vot drept un „pariu disperat din partea a doi violatori în serie”.

„Pentru a rămâne fidelă valorilor sale, UE nu-şi poate permite compromisuri în ce priveşte condiţionarea fondurilor alocate statelor membre de respectarea statului de drept”, a spus Soros.

Sursa: https://r3media.ro/

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Ce diferenta intre cei doi Orban! Unul inteligent, patriot, nationalist si celalalt mediocru, oportunist si tradator de tara.
    Dumnezeu il binecuvanteaza pe Victor Orban! Iar pe Lucovid Orban il va arunca la gunoiul istoriei.