Analize și opinii

Cristian Moisoiu: „Nu este democratică și liberală introducerea certificatului de vaccinat pentru a condiționa sau facilita călătoriile.”

Am spus-o de câteva ori și o repet: nu am absolut nicio problemă cu vaccinarea, câtă vreme soluțiile medicale dezvoltate sunt suficient testate și eficiente. Nu sunt de acord cu obligativitatea vaccinării, sub nicio formă. Fiecare este liber să dispună de propriul corp, iar vaccinarea îl ajută exclusiv pe pe cel ce se vaccinează, nu este treaba societății.
Nu sunt de acord cu nicio formă de discriminare în legătură cu vaccinul. Nu este democratică și liberală introducerea certificatului de vaccinat pentru a condiționa sau facilita călătoriile. Toată lumea trebuie sa aibă același drept de a călători liber, fără costuri suplimentare și alte bariere, în cadrul legal existent al statelor de destinație.
Câtă vreme avem de a face cu produse încă experimentale, al căror termen de imunizare este estimat a fi 6 luni, fără a cunoaște efectele pe termen lung asupra organismului, să impui astfel de condiții (vaccinare la fiecare 6 luni, pașaport medical) este un abuz. Nu voi participa și nu îmi voi încuraja copiii să participe la acest experiment social. Decizia de a mă vaccina depinde exclusiv de convingerea că produsele respective sunt suficient testate și eficiente, fără efecte adverse pe termen lung.
Le: ca să nu se înțeleagă greșit, pe moment, aleg sa fac acest vaccin, pentru că pare că vaccinarea e singura soluție de a depăși pandemia și vaccinurile dau rezultate. Dar, nu voi repeta vaccinul la fiecare 6 luni și mai ales dacă devine condiție de călătorie.