Analize și opinii

Luminița Arhire: „Până acum câțiva ani, etalonul neghiobiei feminine în politica liberală mi se părea Alina Gorghiu…”

Până acum câțiva ani, etalonul neghiobiei feminine în politica liberală mi se părea Alina Gorghiu… Stați, nu săriți… că am argumente. Alina noastră (Zoe, Zoe, fii brătiancă!!!) a fost cea mai refuzată dintre refuzatele politicii românești. Asta n-ar fi nimic, dacă nu o refuzau mereu, în mod public, diverși masculi (alpha, beta, gamma sau, mă rog, cum erau ei) cărora apucase deja să le facă, tot în mod public, niște declarații de iubire ideologică și niște propuneri politice indecente aproape de nerefuzat. Căci era suficient ca Alina să scrie, pe pagina ei de FACEBOOK:
„Vouă VĂ PLACE Cioloş? Că mie, DA!” și „Vom vedea dacă vom reuşi să închidem acest cerc frumos, dacă va veni în PNL. ÎL AȘTEPT în interiorul PNL, dacă asta va fi dorinţa sa!” (octombrie 2016)
…pentru ca junele-prim Julien să răspundă prompt, tot pe FACEBOOK:
„Am promis că nu voi candida în aceste alegeri și că nu mă voi implica politic pe durata acestui mandat. Decizia mea rămâne fermă(…). Mandatul de Premier pe care l-am preluat în noiembrie 2015 (…) a avut rostul de a da partidelor politice răgazul necesar să se reformeze, să recâștige încrederea oamenilor, să se deschidă mai mult spre societate. Unele partide NU PAR SĂ FI MERS PE ACEASTĂ CALE.”
Clar, nu? Ați înțeles, sper, care-i partidul ăla care n-a fost în stare să se reformeze…
Cam în aceeași perioadă Alina Gorghiu i-a transmis o bezea politică și ministrului Sănătății de-atunci (și de-acum), Vlad Voiculescu, aflat și el, ca omul, la Consiliul Național de Coordonare al PNL. Insinuarea drăgălașă a fost făcută în fața unei mari adunări de brătieni contemporani și contemplativi:
„Vorba unui șlagăr celebru, domnule ministru: v-am văzut, mi-ați plăcut, ce rămâne de făcut?” (8 octombrie 2016)
…numai că Vlad Voiculescu s-a grăbit să-i taie, pe pagina lui de FACEBOOK, avântul aproape erotic și i-a arătat „ce rămâne de făcut” chiar în aceeași zi:
„Pentru că aș vrea să opresc orice speculații inutile, anunț aici că nu voi candida la aceste alegeri parlamentare. La Ministerul Sănătății lucrăm la câteva proiecte importante pentru pacienți și personalul medical și voi folosi fiecare oră care mi-a mai rămas din acest mandat pentru a le duce la capăt. Desigur, nu aș vrea ca acestea să fie folosite ca muniție electorală.”
Ei, de-asta am zis eu chestia cu „etalonul neghiobiei”. Că dacă tot te-arunci politic în brațele unui mascul, în public, măcar convinge-te, dragă, că nu te refuză!
Și totuși… trebuie să recunosc că imaginația doamnelor aparținând elitei liberale, în materie de dat în gropi, depășește cu mult puterea mea de a descrie această activitate! Căci doamna Raluca Turcan i-a luat fața Alinei Gorghiu și a probat adevărata măsură a datului cu dreptu-n stângul, cu tocuri de 16 centimetri, din partid.
Păi, nici nu ne informase bine „INCHIZIȚEA MEA” câte botnițe suprapuse trebuie să purtăm pe mufă, cum să ne spălăm pe mâini până la os, cum n-avem voie să stăm mai mult de patru persoane la masa de pe terasa proprie, pentru că terasele luʹ HORECA s-au (desigur!!!) închis și cum trebuie să ne îngrămădim eroic la market-ul din colț până la ora 18,00, ca să nu ne ia potera pe sus, că doamna Turcan a și postat niște fotografii superbe din istoria sa personală de plantatoare entuziastă de copăcei. Fără mască, bineînțeles, și „bouche a bouche” cu alți împătimiți ai împăduririlor de primăvară! Acum, eu o înțeleg… că nu putea să dea la lopată cu chiloții pe figură… dar nu este asta problema! Problema este că EA ÎNSĂȘI, cu grația sa desăvârșită, a postat fotografiile pe pagina de FACEBOOK! Apoi, cu aceeași grație, după ce a întrebuințat tesla aplicându-și o pedeapsă corporală exemplară pentru această nerozie, le-a șters, comițând a doua călcare-n străchini. În schimb și-a făcut autocritica de partid și a scris un mesaj înlăcrimat în care ne explica, printre sughițuri, că Dragnea e de vină… deci, a marcat a treia acțiune de Gâgă cu fustă:
„Înțeleg criticile și mi le asum, dar trebuie să explic și manipulările care au apărut mai ales în mediul on-line: într-un mod tipic lor, cei de la PSD au suprapus imagini de la acțiunea de împădurire cu fotografii mai vechi, cum este fotografia în care apar la masă alături de echipa mea din Sibiu, asta arată și direcția vădit manipulatoare a acestei situații.” ( 31 martie 2021)
Numai că imaginea incriminată, unde dânsa stă la masă „cu echipa din Sibiu” n-a fost făcută publică de CIUMA ROȘIE ci de Cristian Vasilcoiu, cel care a și scris pe pagina sa de FACEBOOK, pe 31 martie 2021:
„Raluca Turcan e o mincinoasă patologică! Zice că PSD a suprapus fotografii mai vechi! Să lămurim: fotografia am pus-o eu, nu PSD, așa cum am pus-o și pe cea când liberalii chefuiau în biroul lui Orban! După cum se vede, singurul meu comentariu a fost «Turcan în pandemie!». Nu am scris din ce zi e poza, dacă e din aceeași zi cu cealaltă, de la împădurire, nimic! Nu, nu e din aceeași zi, această fotografie e din 18 februarie! Adică tot în pandemie!”
După toate aceste fapte de arme, Raluca Turcan a culminat prin a mărturisi că EA ÎNSĂȘI A CERUT SĂ FIE AMENDATĂ:
„Am SOLICITAT să fiu amendată. Consider că este corect, chiar dacă au fost doar câteva momente și în tot restul timpului, am respectat regulile. A fost o neatenție , pentru care îmi pare rău, nicidecum nu a fost o sfidare sau nepăsare.”
…asta fără să se obosească, desigur, să-l anunțe și pe Vasilică Cîțu despre „varianta edulcorată” a afacerii „cu măștile curate”!!! Numai că acesta nu citește ce scrie dânsa pe FACEBOOK și a spus, în aceeași zi că, de fapt:
„Pe doamna Turcan am sunat-o astăzi și i-am zis să se prezinte și să își plătească amenda singură. E toleranță zero în ceea ce privește membrii cabinetului meu. Toți românii trebuie să respecte legea”.
Adică, n-a fost inițiativă proprie, cum a zis ea, ci a fost, of course! ordin de la premier, cum a zis Cîțu!!!
……………………………………………………………………………………………….
O să spuneți că sunt perfect normale toate acestea venind de la o persoană care, la 32 de ani, își închipuie că încă mai are 28! Am să vă răspund că persoana cu un asemenea lapsus în privința vârstei reale a fost președinte interimar al lui PENELEU… vicepremier al României în Guvernul Orban… ministru al Muncii în Guvernul Cîțu! Ce anume, oare, o recomandă?
…„a fost și secretara lui Stolojan!”, o să-mi spuneți. Ei bine, la asta n-am să știu ce să vă răspund.
…………………………………………………………………………………………………..
P.S. Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, și dânsa tot „personal esențial liberal”, a făcut la fel ca Turcan. Dar exaaaact la fel!!!

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Ce o recomandă? O recomandă interpelarea de acum câțiva ani în urmă, adresată conducerii televiziunii publice naționale, de ce a înființat TVR Hunedoara. Se referea la TVR HD! Acum de circa un an, în locul TVR HD, avem TVR1 HD și TVR2 HD (probabil să-i facă în necaz lui Turcan). În prezent o recomandă promisa nouă Lege a pensiilor (deși habar nu are cum va arăta) care va conține o formulă (magică) de recalculare a pensiilor, prin care în mod sigur (promite) că pensiile vor crește (fără a fi indexate).