Analize și opinii

Cornel Nistorescu: „Lupta pentru conducerea PNL-ului poate avea consecințe enorme pentru țară”

Se umflă apele în PNL. Au început să se agite de oarece vreme dar, acum, chiar fac vîltori. Caraghiosul de Rareș Bogdan care se agață de orice prilej să se bage în seamă s-a înghesuit să ne anunțe că Ludovic Orban va avea un „contracandidat puternic”. Ludovic Orban se duce la Cluj dar nu se întîlnește cu Alin Tișe și cu Emil Boc. Vasilică Cîțu se duce la Gura Humorului și pierde ceasuri întregi la o cîrciumă de la Voroneț de parcă ar fi așteptat să i se reîmpodobească începutul de calviție. Orban își pune om la TVR, iar clujenii strîng rîndurile cu serviciile ca să păstreze fluxul de bani de la buget spre Dealul Feleacului și primăria Clujului. Cu fiecare zi, lucrurile devin din ce în ce mai grosolane.

La ora asta, președinția PNL arată ca un fel de pisc de putere. Se presupune că viitorul președinte al partidului va juca un rol important în desemnarea premierului și chiar ar putea fi un aspirant la fotoliul de președinte al României pentru alegerile din 2024. Președintele PNL va influența deciziile majore ale partidului, inclusiv ale guvernului și va fi un locotenent la ordinele lui Klaus Iohannis. El va traduce pentru partid toate mesajele și toate ordinele președintelui Iohannis. Și tot el va bloca sau va filtra privatizările pe care le pregătesc cuplul diabolic format din Lucian Isar și Vasilică Cîțu.

Ludovic Orban, atacat de oamenii săi
Președintele PNL va arbitra și între liberalii rămași pe poziții și PDL-iștii intrați în PNL ca grecii cu Calul Troian după una dintre cele mai corupte și diabolice regimuri (Băsescu) din istoria recentă a țării noastre. Războiul pentru postul de președinte al PNL se duce între banda politică PDL (susținută de binom și celelalte servicii secrete) și alipită total de președintele Klaus Iohannis, pe de o parte, și cioturile și rămășițele din vechiul PNL încă vii prin județele din sud și din Moldova.
Avem de-a face cu o bătălie pentru putere care vizează conducerea României pentru viitorii ani. Cine cîștigă va avea un cuvînt greu în semnarea listelor de candidați pe toate fronturle electorale, inclusiv, la prședinția in 2024.

Binomul și președintele Iohannis împreună cu grupul de la Cluj vor rămîne călare pe o țară leșinată de confuzie și lupte intestine? Vor continua valeții și locotenenții președintelui Iohannis să jupoaie țara de utimele valori și resurse? Sau puterea actulului clan pedisto-sereisto-iohannist se va împiedica de Ludovic Orban și de o parte din organizațiile județene ale liberalilor?
Unii vor încerca să ghicească învingătorul încă înainte de încheierea luptei. Mulți fac profeții la plezneală. Noi vom evita pe cît posibil profețiile și datul în bobi și ne vom concentra pe relatări despre această bătălie politică. Ea se anunță cruntă și pentru PNL și pentru binom și pentru presă.
Cotidianul va încerca să vă țină la curent cu toate noutățile și cu punctele de vedere ale comentatorilor partizani sau independenți.

Unde-i lege e tocmeală pentru Rareş Bogdan: „Am vorbit cu dl. Bode”
Lupta pentru conducerea PNL-ului poate avea consecințe enorme pentru țară. Este posibil ca în locul unei redresări să avem parte de victoria unei grupări și mai agresive, de două-trei ori mai tembelă decît adunătura de acum. Adică să ajungem la o nouă turmă de impostori și prostovani, de două-trei ori mai păguboasă decît cea de azi!
Vom sta cu ochii pe lupta pentru putere în PNL. Și la emisiunea „Tu ce zici?” și în știri și în editoriale și în discuțiile cu invitații noștri.
Alegerea președintelui PNL arată ca o miză politică importantă pentru toată țara!

Autor: Cornel Nistorescu

Sursa: cotidianul.ro