Analize și opinii

Sorin Faur: „Dacă bebelușa guadelupă și șefii săi politici n-ar fi avut nimic de ascuns, ar fi cerut ei înșiși renumărarea voturilor”

În absența unei renumărări oficiale, credibile și oneste a voturilor de la Sectorul 1, încrederea publică în mecanismele democratice ale unui stat de drept funcțional aleargă gîfîit, dar sigur spre insignifianță. Dacă bebelușa guadelupă și șefii săi politici n-ar fi avut nimic de ascuns, ar fi cerut ei înșiși renumărarea voturilor, filmată integral de cel puțin trei stații private de televiziune, plus cea publică, în prezența conducerilor sau delegaților tuturor partidelor din România.
Ca să fie asortați cu propriile complexe de inferioritate agresivă, invitau și ambasadele. Și GRECO. Și NATO. De asemenea, Asociația Piticilor de Grădină din Asia Centrală și de Sud-Vest. Pe Pleșu și pe Ciuvică. Pe Mălin Bot, pe Christiane Amanpour, pe Tucker Carlson, pe Radu Tudor și pe personalitatea europeană a unui an precedent, Florin Bădiță. Obligatoriu și pe Patavetipici. Maestru de ceremonii al transmisiunilor: Pândaru de la Digi, zis Șoptel, în duet cu Dana fostă Grecu de la unde vrea ea. Aș fi chemat, adică, pe toată lumea luminată, dar mai ales pe dujmanii care-mi poartă pică, ca să cîștig partida mistuitor, umilitor și pe termen foarte lung.
Dacă aș fi fost singürül belelüs albö nescutö mai demultö într-un spitalul münicipal din Caraibe, 49 de ani mai tîrziu mi-aș fi semna o demisie în alb pe care aș fi lăsat-o ostentativ pe biroul de la Primărie și mi-aş fi delegat toate atribuțiile pînă la terminarea renumărării voturilor, proces de maximă transparență solicitată isteric de mine însămi, de la care aș declara că nu mă aștept la vreo surpiză, căci că am încredere în electoratul care m-a votat și în instituțiile care au validat acel vot.
Dăcât c-a fost limpede din capul filmat al locului comiterii că bebelușa guadelupă și șefii săi politici au de ascuns exact ceea ce nu credeau că se filmează în depozitul cu voturi, după cum li se dăduseră asigurări potrivit însuși marelui omul politic, administrativ și managerial Clotilde. Dumneaei reacționează acum exact ca o suță prinsă de poteră în autobuz cu mîna în buzunarul nepotrivit: haulește, chirărie, zbiară și se zbate cu muci arătînd disperată spre ceilalți șuți care au șutit, însă ei au scăpat neprinși reușind să coboare la timp din vehicul.
Ghinion!
Apropo de ghinion, în afacerea asta sulfuroasă și extrem de periculoasă, singura voce care tace asurzitor, deși e singura care ar fi trebuit să vorbească prompt solicitînd clarificări urgente, deopotrivă administrative și judiciare, este cea a prezidentului Iohannis. Care n-a ezitat să spună că nu-i convine sentința care l-a lăsat fără una dintre casele pe care le-a șutit, cum n-a ezitat să ceară clarificări urgente în privința dosarului 10 august. Niciuna dintre secvențele în care prezidentul s-a pronunțat cel puțin inoportun nu submina bazele sistemului democratic din România. Încă neclarificată, mizeria de la alegerile din Sectorul 1 detonează cu fiecare minut care trece fără limpezeli orice vagă mireasmă de încredere în beneficiile unui sistem democratic. Dar poate că exact acesta o fi Obiectivul!
P.S.
Contractele presei care își minte publicul contra cost din bani publici trebuie publicate de la prima pînă la ultima filă, cu tot cu chitanțele ce însoțesc rapoartele de activitate pentru urmărirea îndeplinirii prevederilor contractuale. Pînă la acel moment, aruncarea unor atare acuzații rămîne strict de nivelul intelectual si moral al unei bagaboante disperate.
Autor: Sorin Faur

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Zgripturoaica asta frantuzeasca sa plece dracului la ea in tara si sa ne lasa in pace ca a jecmanit destul poporul roman!!!Sa fure la ea in Franta voturile oamenilor sa vedem acolo poate sa fure cum a facut aici???!!!Mars de aici hota mizerabile si nemernica si hai sictir fa zgripturoaico!!!